TRANSRODNI TINEJDŽER POSTAO MIS: Ispisana istorija u Americi, mnogi izrazili BES!

Autor: N.J.

Lifestyle

14.11.2022

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brajan ima 19 godina i poneo je bitnu titulu zbog koje su neki i pobesneli.

TRANSRODNI TINEJDŽER POSTAO MIS: Ispisana istorija u Americi, mnogi izrazili BES!

Foto: Izvor: Instagram/brianannguyen

Ispisana je istorija u Sjedinjenim Državama ove nedelje kada je tinejdžer Brajan postao prva transrodna osoba koja je osvojila titulu "Miss Amerike", piše "Herald Skotland".


Kakvo je bilo takmičenje?

Brajan (19), proglašen je za "Miss Greater Derry 2023" na izboru koji je pripremila organizacija "Miss Amerike", pobednica je odabrana kao predstavnica koja će učestvovati na takmičenju za Mis Nju Hemšir, čija pobednica dalje napreduje kao učesnica za područje na takmičenju za Miss Amerike.

Kritike

Tokom godina kritičari su optuživali takmičenje za seksizam, a serija kupaćih kostima eliminisana je 2018. kako bi se događaj manje vrteo oko izgleda. Sama organizacija navodi:

- Javna percepcija Miss Amerike često je da se radi o televizijskom prenosu za jednu noć, ali u stvarnosti je puno više. Ovaj jedinstveni program celogodišnja je prilika za žene da zarade stipendije, razviju svoje mreže, nauče vredne životne i poslovne veštine i učine razliku u svojim zajednicama. Više od 100 godina posvećeni smo osnaživanju zagovornika i vođa sutrašnjice, a tek smo na početku.

 

 

Sada postoji novi pobednik

Nova "Miss Greater Derry za 2023." - opisana kao "krupniji model i zagovornica marginalizovanih žena". Studentkinja poslovnog menadžmenta rekla je na Instagramu:

- U 100 - godišnjoj istoriji Miss Amerike, službeno sam postala PRVA transrodna osoba koja nosi titulu unutar organizacije Miss Amerike. Nema reči koje mogu opisati osećaj da imam priliku služiti svojoj zajednici i predstavljati svoju zajednicu po prvi put na Miss Nju Hemšir. Velika mi je čast što sam dobila krunu za vašu novu Miss Greater Derry 2023. i oduševljena sam što vam mogu svima pokazati šta imam u rukavu.

 

 

Neki ljudi su je podržali i komentarisali da je pobeda bila neverovatna, a jedan je obožavatelj je napisao:

- Zadivljen sam tobom - hvala ti na inspiraciji.

 Ali mnogi su izrazili bes. Jedan korisnik Tvitera rekao je:

- Mis Amerike više neće biti žene - muškarci nas žele učiniti nebitnima. Neki su bili u saglasnosti i dodali:

- Zaista živimo u vrlo čudnim vremenima. Čovek ne mora čak ni biti ŽENA da bi bio MISS. Koliko je to ludo???

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading