POČELA DA TRENIRA SAMO DAN NAKON POROĐAJA! Tegove dizala do kraja trudnoće, a sada vežba sa detetom (VIDEO)

Autor: N.J.

Lifestyle

18.10.2022

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Briga o bebi počinje onog dana kada ste saznale da ste u drugom stanju

POČELA DA TRENIRA SAMO DAN NAKON POROĐAJA! Tegove dizala do kraja trudnoće, a sada vežba sa detetom (VIDEO)

Foto: Izvor: Printscreen/TikTok/emilyloogman

Postoje priče da treniranje u trudnoći može da doprinese većoj izržljivosti na porođaju. Ako niste neko ko je do sada trenirao, novi ritual u trudnoći ne bi trebalo da počinjete. Usmeravanje na zdravu ishranu je jedno, a vežbanje u trudnoći nešto sasvim drugo.

Kada govorimo o vežbanju, ne pričamo naravno o dizanju tegova, preteranom neprezanju i treniranju do iznemoglosti. Koliko god da volite teretanu, negde bi trebalo da se zaustavite.

Emili Logman trenirala je do samog porođaja. Njena vrsta treninga uključivala je dizanje tegova, visoki skok i ogromno naprezanje. Pak, njeno telo je ovo izdržalo i nije imala komplikacije. Emili sada ima devojčicu koja nekada "trenira" sa njom.

 

 

Da li je ovo preporučljivo u trudnoći?

To niko ne može da vam kaže, osim lekara. Rizik postoji naravno, pogotovo kada imate određene probleme sa grlićem u trudnoći, vaginalnim krvarenjem, rizik od prevremenog porođaja ili ako trudnica koja boluje od teške anemije.

Foto: Izvor: Printscreen/TikTok/emilyloogman

Emili Logman trenira u trudnoći

"Bez mrženje, ali zar ne bi trebalo da dižemo teške stvari u trudnoći", "Moj vodenjak je pukao dok sam ovo gledala", "Toliko sam šokirana da ne mogu ništa da kažem", "Bravo mama", pisali su ispod videa.

Ova mama se vratila treniranju samo jedan dan nakon porođaja.

 

@emilyloogman Everyone thinks pregnant and postpartum women are so fragile, when in reality our hormones during this time are primed and hard wired to be strong - grow, raise, and protect a human. Stop viewing pregnancy as a handicap, it’s far from that. #pregnancy #postpartum #fitnesstips #pregnancyjourney #momtok #fittok ♬ woo x i was never there - xxtristanxo

 

Pazite se tegova!

Sa tegovima morate biti izuzetno pažljive kako se slučajno ne bi samopovredile. Možete koristite trake sa težinom, umesto tegova. Ne podižite tegove dok ležite na leđima, jer posle prvog tromesečja , dok ležite na leđma vršite pritisak na glavnu venu koja smanjuje protok krvi do mozga i materice.

Ako vam lekar odobri treniranje u trudnoći, razlozi da ih nastavite su mnogobrojni:

Smanjuju se šanse za prekomereno gojenje kao i za razvijanje dijabetesa.

Poboljšanje rada kardio - vaskularnog sistema

Brži oporavak

Bolje opšte stanje nakon porođaja

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading