"STOJIM IZA TOGA DA SU ZAMENILI DETE U PORODILIŠTU": Bolna životna priča Stefana i Bojane

Autor: N. J.

Lifestyle

13.10.2022

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sestra je slikala Bojanu dok je spavala.

"STOJIM IZA TOGA DA SU ZAMENILI DETE U PORODILIŠTU": Bolna životna priča Stefana i Bojane

Foto: ST/N. MANDIĆ

Stefan Živanović ispričao je svoju životnu priču iz 2016. godine. Sve je počelo kada je njegova trudna supruga Bojana otišla na porođaj.

- Stigla mi je slika na Viber Bojana kako spava, sestra je to slikala. Sutradan sam otišao sa majkom, načelnica odeljenja mi je rekla da sačekamo. Onda su me uveli u prostoriju i doneli su mi dete bez narukvice. Rekli su mi ovo "Ovo je retardirano dete, 3.550, takva deca ne žive dugo, vi ste mladi imaćete još dece". Polivali su me da dođem sebi - počinje priču Stefan u emisiji "Glas javnosti".

Dalje Stefan priča da je svaki dan išao u bolnicu. Zvao je i direktorku, te je prepričao razgovor sa njom:

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Glas javnosti

Stefan Živanović

- Otišao sam sa majkom i taštom. Kada je direktorka ukucala u lap - top ime moje žene izašao joj je ceo tok trudnoće. Nije se pokazalo da dete ima anomalije. Direktorka mi je rekla ako sumnjam da su bebe zamenjene da će bolnica uraditi DNK analizu na sudskoj medicini o njihovom trošku. Uradili su DNK. Rezultat je urađen 8. rezultati su stigli 10. što je nerealno da DNK stigne za dva dana. Mora najmanje materijal da bude 36 sati u mašini - objašnjava on.

Rezultati su pokazali da on jeste otac bebe maloletnog Aleksandra Markovića:

- Ja sam Živanović, Bojana je Jakšić. Otkud Marković? Kada je stigao DNK, nisu nam dali da dete vodimo kući. Pedijatar je pozvao direktorku ili načelnicu, ne mogu da se setim, i rekli su da dete ne može da se vodi jer je stigao pogrešan DNK, i da napustimo porodilište.

Takođe on navodi da je dete plavo, a svi u porodici kod njega su crni, a nije postojala šansa da uradi DNK anonimno. 

Republika

Foto: Izvor: Unsplash/ RephiLe water

Stefan Živanović

Nakon dva meseca, Stefan i Bojana krenuli su sa prikupljanjem dokumentacije.

- Ne slaže se da broj na narukvici. Imam u papirima da piše da je porođena vaginalnim putem, a carskim rezom je sečena. U dokumentaciji nakon njenog porođaja stajalo je da je dete zdravo, nema anomalije, nema ništa.

Prisetio se situacije, kada je neko fotografisao njegovu suprugu sa bebom.

- Slikano je da otvori oči. Smatram da je ta žna jako poštena i da nije htela da ulazi u tu problematiku. Tačno biraju na koga će dete da liči, imaju sve isplanirano. I trudnoću i ko je vodi. Stojim iza toga da su zamenili dete u porodilištu.

Foto: Shutterstock

Beba

Na pitanje zašto je dete završilo u Centru za zaštitu dece "Zvečanska", ako su roditelji hteli da ga uzmu, Stefan kaže:

- Zbog toga što se digla panika pre tog DNK. Njima je došao taj DNK kao šlag na tortu, da bi sklonili dete od nas - ispričao je Stefan.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading