LIČI NA BORJANA I BRANI KAO ON: Pored rukavica odlično mu ide i sa trenerskom tablom u rukama!

Autor:

Sport

13.10.2022

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neobična priča mladog golmana.

LIČI NA BORJANA I BRANI KAO ON: Pored rukavica odlično mu ide i sa trenerskom tablom u rukama!

Foto: Privatna arhiva

On je Stefan Vasić, vikendom teško ko može da ga dobije.

Jedan dan provede između stativa u Srpskoj ligi Istok, drugog je već pored terena u Vinorači. Oba zanimanja mu odlično idu, ali tu ne planira da se zaustavi. Rezultati obe ekipe su u poslednjih pet mečeva odlični što je Stefanu veliki motiv za budućnost.

Sa gostovanja ekipi Timočanina Stefanova ekipa se vratila neporažena u subotu, već sutradan sa ekipom Vinorače na domaćem terenu uspeo je da savlada ekipu Trnave rezultatom 4:1.

Golman u trećem i trener u petom rangu srpskog fudbala.

- Baš tako, imam 26 godina golman sam Radničkog iz Svilajnca koji se takmiči u Srpskoj ligi istok, a u slobodno vreme sam i trener Vinorače koja se takmiči u Međuopštinskoj ligi sever - ističe mladi Stefan Vasić za početak razgovora za portal Republika.rs.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Stefan Vasić

 

Na početku karijere ste bili u Partizanu?

- Tako je, prošao sam mlađe kategorije u Partizanu. Bio sam i u reprezentaciji do selekcije kadeta. Kasnije me je put odveo u Jagodinu gde i trenutno živim. Tu mi je blizu i Radnički u kome branim, a i Vinorača.

Kako ste došli do toga da pored rukavica u ruke uzmete trenersku tablu i maker?

- Počeo sam dodatno uz fudbal prvo da radim kao trener golmana u školi fudbala u Vinorači. Nakon toga sam preuzeo i kadetsku selekciju gde sam napravio dobre rezultate i tu mi se svideo posao. Kasnije su me iz prvog tima pozvali da ih preduzmem, da pokušamo zajedno da uozbiljimo celu priču. Vinorača ima jako dobre uslove od terena do svlačionica i u nekoj budućnosti cilj je viši rang.

Republika

Foto: Starsport

Milan Borjan i Stefan Vasić neodoljivo podsećaju jedan na drugog

 

Karijera mladog Vasića je uvek bila na klackalici između Prve lige i Srpske lige Istok.

- Kroz karijeru sam igrao u Jagodini gde sam proveo sve ukupno četiri godine. Igrao sam i u Radničkom iz Kragujevca u Prvoj ligi. Sa ekipom Jagodine smo ušli iz trećeg u drugi rang takmičenja. Deo karijere proveo sam i u Rembrasu iz Resavice. Trenutno sam već godinu ipo dana u Radničkom i tu planiram i da nastavim da gradim svoje golmansko ime - veruje mladi golman Radničkog.

Šta tebi bolje leži, posao na terenu ili pored aut-linije?

- Bolje se osećam sigurno na golu. Još uvek aktivno branim, imam samo 26 godina i mislim da još dugo mogu da branim. Posao u Vinorači je priprema za nešto što će mi trebati posle igračke karijere. Dobro mi je došao trenerski posao jer mislim da će mi to biti veoma važno kasnije posle igračkih dana.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Stefan Vasić

 

Gde je teže?

- Mogu da kažem da je teže pored aut linije, troši se dosta energije dok se to sve gleda sa strane. Pokušavam svu tu moju energiju da prenesem na ekipu tokom mečeva.

Za ozbiljan trenerski posao je potrebna licenca.

- Što se tiče posla već razmišljam o licenci i trebalo bi uskoro da krenem. Planiram da to završavam u hodu dok još igram fudbal da bih kasnije kada za trenerski posao dođe vreme mogao da se posvetim tome 100 odsto - otkriva planove mladi trener Vinorače.

Za kraj, savet koji obično pričaš mlađim igračima?

- U Vinorači u školi fudbala ima 100-tinak dece različitog uzrasta. Dosta dobro se radi sa decom. Savetujem ih da samo uz dobar rad i dobar odnos mogu da napreduju i da jednog dana odu u neki veći klub. To bi bio veliki uspeh za klub, ali i za njih same da probaju da naprave nešto veliko za svoj klub i svoju karijeru.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Stefan Vasić

 

O Stefanu ćemo u ovoj sezoni tek čuti. Verujemo da će imati mnogo uspeha kako na golu tako i na klupi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading