NOŽ U LEĐA: Nakon sramne odluke UEFA oglasio se i sportski direktor srpskog šampiona!

Autor:

Sport

18.10.2022

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U narednoj 2022/23 sezoni srpski fudbalski šampion imaće direktnu prohodnost u grupnu fazu elitnog evropskog fudbalskog takmičenja.

NOŽ U LEĐA: Nakon sramne odluke UEFA oglasio se i sportski direktor srpskog šampiona!

Foto: Starsport

Mitar Mrkela

Najnovijom odlukom evropske kuće fudbala, navedena privilegija neće dugo trajati.

Od sezone 2024/25 UEFA je odlučila da umesto šampiona jedanaestoplasirane nacionalne  lige na listi, prohodnost u grupnu fazu Lige šampiona dobije klub sa najvećim koeficijentom u odnosu na sve klubove koji se nalaze u kvalifikacijama, a navedeno u ovom trenutku ide u prilog zagrebačkom Dinamu.

O navedenom svoje mišljenje izneo je i sportski direktor aktuelnog srpskog fudbalskog šampiona Mitar Mrkela:

- Ne mogu da razmišljam o nečemu na šta nemam uticaja. Tako je kako je, nama može da se sviđa ili ne sviđa, ali mi na to pravilo ne možemo da utičemo. Ali možemo da pokušamo da imamo što bolji koeficijent. Ove sezone u Ligi Evrope nismo zaslužili da izgubimo ni od Monaka kod kuće, ni od Ferencvaroša u Budimpešti. Moglo je da se desi da već sad imamo veći koeficijent - istakao je Mitar Mrkela za "Informer".

Foto: youtube.com/Crvena zvezda

"MUšema" na beogradskoj Marakani

 

Hrvatski šampion trenutno zauzima 29. poziciju na UEFA ranglisti klubova sa 55.000 poena. Crvena zvezda je 37. sa 41.000, doke je Partizan 67. sa ukupno 23.500 poena.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading