MAMA ČUPA TROGODIŠNJOJ ĆERKI OBRVE, I ZA TO IMA "DOBAR" RAZLOG: Javile se devojke kojima su majke radile isto!

Autor: N. J.

Lifestyle

15.10.2022

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mama joj čupa obrve, a tek ima tri godine.

MAMA ČUPA TROGODIŠNJOJ ĆERKI OBRVE, I ZA TO IMA "DOBAR" RAZLOG: Javile se devojke kojima su majke radile isto!

Foto: Izvor: Printscreen/ TikTok/ leah_txrealtor

Lea Garsia iz Teksasa pokrenula je lavinu negativnih rekacija na društvenim mrežama kada je objavila da svojoj trogodišnjoj ćerki depilira obrve. Mnogi ovakav potez smatraju potpuno bespotrebnim s obzorim na godine njene devojčice.

Foto: Izvor: Printscreen/ TikTok/ leah_txrealtor

Mama Lea Garsia

Iza ove priče stoji dobar razlog!

Ona navodi da to radi da bi zaštitila svoju ćerku od nasilnika. Naime, Lea smatra da bi trebalo da depilira obrve ćerki jer su joj iste spojene, i ne želi da je zbog toga neko maltretira.

"I ja sam to uradila mojoj kada je imala pet godina", "Ne pomažeš u rešavanju problema. Nadam se da ćete ih tako naučiti da ne maltretiraju nekoga ko nije izdepiliran", "Moja mama mi je slično uradila kada sam imala 10, zahvalna sam joj", "Ovi koji negativno komentarisu nisu bili maltretirani", skuboljavali su se međusobno korisnici TikTok - a na temu da li je ovo ispravno ili ne.

@leah_txrealtor Replying to @justiceforjd27 she actually already did. 🥰 this was her firat wax, almost a year ago. She sees me waxing her big sister & wants to be like her. #fyp #momsoftiktok #andGO ♬ original sound - Leah Garcia

Pak ovo nije prvi put da roditelji posustanu pred mogućim reakcijama okruženja.  Mame koje nisu tako naklonjene ovom potezu verovatno se pitaju kada je pravo vreme uopšte za depilaciju. Stručnjaci su otkrili da depilacija nije povezana sa hormonima, to je samo mehaničko uklanjanje dlačica.

Foto: pixabay.com

Sredstvo za depilaciju

Kada je pravo vreme za depilaciju?

Jedino što se može desiti jeste alergijska reakcija, ali to nema veze sa periodom kada se dete depilira. A sa druge strane, rast dlaka zavisi od hormonskog statusa i genetike.

Što znači sa nekog zdravstvenog aspekta nema prepreka, ali kada je reč o malom detetu uvek je bolje da se dodatno raspitate (ukoliko su vam ovakve stvari uopšte prihvatljive). 

Sa druge strane, bolje je pitanje kako depilacija u ranijem periodu života devojčica utiče na njihovu psihu. Da li će to one povezivati sa samopouzdanjem? Mame, ako vaša desetogodišnja ćerka na primer, želi da se depilira, izbegavajte da "problem" rešavate odmah zabranom i vikanjem. 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mumi

15.10.2022 21:16

Moja koleginica pre 15-20 godina depilirala cerki ruke jer je zadirkivali u zabaviste. Govorili joj da je majmun pa ona nije htela da ide u zabaviste. To je trajalo jedno vreme dok nije depilirala. Bila sam zapanjena tom situacijom. Nisam mogla da verujem da odrasli nisu reagovali. Kako ce deca da se ponasaju kad bude drastična razlika u odnosu na njih, tj. vecinu. Trebalo bi kad su tako manje razlike da se reaguje da nebi bilo kasno posle.