SRPSKI OBIČAJ KOJI JE UPLAŠIO KUMU! Nemo stajala u crkvi i posmatrala: Ne treba odustati od krštenja zbog ovoga (VIDEO)

Autor: N. J.

Lifestyle

11.10.2022

11:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kumovi ili kume povezane su na poseban način celog života.

SRPSKI OBIČAJ KOJI JE UPLAŠIO KUMU! Nemo stajala u crkvi i posmatrala: Ne treba odustati od krštenja zbog ovoga (VIDEO)

Foto: Izvor: Usplash/ Jonathan Borba

Kada budući bračni par odluči da stane na "ludi kamen" samo se nižu događaji koji zahtevaju pripremu. Od poštovanja tradicije, do poklona za taj dan, morate se dobro pripremiti. Kumstvo se prenosilo sa kolena na koleno, neki ga i danas poštuju, ali nije strano da se za kume često biraju dobre drugarice.

Anđela Arsić podelila je na TikTok-u svoje iskustvo povodom jednog srpskog običaja. Ona je izrazila iznenađenje kada je videla koliko je sveštenik isekao kose na krštenju njene drugarice. Sve je nasmejala pitanjem "Ja koja se pitam koliko je njene kose potrebno Bogu?"

U videu je objasnila svoju reakciju:

Da rezimiramo, nije ništa strašno i ne treba odustati od krštenja zbog ovoga, meni je smešna moja reakcija, ne primećuje se ništa sad, sve je ok. 

Foto: shutterstock

Venčanje

Kako da izaberete kumu?

Prvo razislite kakvu osobu želite pored sebe kao podršku. Treba vam neko ko će vas smiriti i doprineti da vaš dan bude prelep. Takođe, ako birate kumu za venčanje, ona mora biti upućena u organizaciju venčanja kako bi mogla da pomogne u slučaju nekog problema.

Šta ako neka drugarica očekuje da vam bude kuma?

Može se desiti da neka osoba "podrazumeva" da će biti kuma na vašem venčanju. Da biste to sprečile, najbolje je da iskreno razgovarate sa njom. Verovatno će se naljutiti, zato budite blagi. Najbitnije je da svadbu organizujete onako kako vama odgovara, ipak je to vaš dan.

Foto: Pixabay

Venčanje - stavljanje burme

Podjednako bliske prijateljice

Ako imate više drugarica koje su vam podjednako bliske i ne možete da se odlučite, nema drugog rešenja osim izvlačenja papirića sa imenom. Ili, možete ih organizovati kao deveruše koje će isto biti obučene na dan vašeg venčanja, a za kumu da izaberete onu drugaricu koja vam je od detinjstva bliska.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading