NEĆE PROTIV KOSOVA PO CENU DA IZGUBE! Oglasio se Savez: Idu na razgovor sa državnim vrhom!

Autor:

Sport

11.10.2022

07:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žreb kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo 2024. godine održan je u nedelju 9. oktobra.

NEĆE PROTIV KOSOVA PO CENU DA IZGUBE! Oglasio se Savez: Idu na razgovor sa državnim vrhom!

Foto: Twiiter.com/Euro 2024

Odlučeno je da se u okviru "grupe I" sastanu reprezentacije Švajcarske, Izraela, Rumunije, Belorusije, Andore i tzv. kosova i upravo ta činjenica može dovesti do velikih turbulencija u evropskom fudbalu.

Naime, Rumunija je jedna od pet članica Evropske unije koja nije priznala nezavisnost lažne države na teritoriji Srbije i prema poslednjim iformacijama fudbalske vlasti ove zemlje ne žele da odigraju navedene susrete.

Tim povodom oglasili su se i čelnici Fudbalskog saveza Rumunije:

- S obzirom na to da su Rumunija i tzv. kosovo u istoj grupi, a imajući u vidu geopolitičku situaciju, FS Rumunije će voditi dijalog sa Vladom Rumunije oko uslova utakmice u kojoj će naša zemlja dočekati tzv. Kosovo.

Povodom navedenog susreta, svoje viđenje izneo je i nekadašnji Ministar spoljnih poslova Rumunije Teodor Maleškanu, koji nema dilemu šta činiti:

- Tzv. Kosovo ne priznaje jedan broj država, uključujući i nas. Mi nikada nismo priznali njihovu nezavisnost. Normalno, naš FS bi trebalo da razgovara sa drugim državama koje imaju isti stav kao Rumunija i da dođe do metode koja ne bi trebalo da uništi ceo sistem, ali da se poštuju stvari koje su veoma jasne iz ugla Rumunije. Zato bih dodao da će FS Rumunije morati da pronađe neka rešenja. Ako ne, ono što možemo da uradimo je da izgubimo službenim rezultatom 3:0 - istakao je Maleškanu.

Kakva će sudbina ovog meča biti, ostaje da se vidi. Međutim, potpuno je jasno da bi se Fudbalski savez Rumunije našao pred sankcijama evropske kuće fudbala UEFA ukoliko odbiju da odigraju navedeni susret.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading