Nakon trijumfa u Oslu, UEFA donela VAŽNU ODLUKU: Evo šta čeka srpsku reprezentaciju u narednom periodu!

Autor:

Sport

28.09.2022

21:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" su nakon demoliranja švedskog nacionalnog tima, trijumfalno prošetali i kroz Oslo i našli se u elitnom rangu najmlađeg evropskog reprezentativnog takmičenja.

Nakon trijumfa u Oslu, UEFA donela VAŽNU ODLUKU: Evo šta čeka srpsku reprezentaciju u narednom periodu!

Foto: Tanjug/AP

Samo dan nakon što su Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović utišali "Uleval" stadion, evropska kuća fudbala je donela važnu odluku koja se odnosi na naredno Evropsko prvenstvo, tj. odluku kojom su i definitivno precizirani sastavi "šešira" pred kvalifikacioni žreb.

Pobedom nad Norveškom, Srbija je obezbedila mesto u "drugom šeširu", pa se u kvalifikacijama za EURO 2024. neće moći da sastane sa selekcijama Francuske, Austrije, Češke Republike, Engleske, Velsa, Izraela, Bosne i Hercegovine, Škotska i Finske.

Istovremeno, kao što se i unapred znalo, puleni selektora Dragana Stojkovića neće moći da se sastanu ni sa tzv. "selekcijom kosova" koja se nalazi u "četvrtom šeširu".

Takođe treba napomenuti da su četiri najbolje plasirane selekcije iz "Divizije A" Lige nacija izdvojene u poseban šešir pošto će one u kvalifikacije biti svrstane u grupe koje će imati po pet reprezentacija.

 

 

Sastavi "šešira":

- "Prvi šešir": Holandija, Hrvatska, Španija, Italija (tzv. "UNL šešir"), Danska, Portugal, Belgija, Mađarska, Švajcarska, Poljska

- "Drugi šešir": Francuska, Austrija, Češka, Engleska, Vels, Izrael, Bosna i Hercegovina, SRBIJA, Škotska, Finska

- "Treći šešir": Ukrajina, Island, Norveška, Slovenija, Republika Irska, Albanija, Crna Gora, Rumunija, Švedska, Jermenija

- "Četvrti šešir": Gruzija, Grčka, Turska, Kazahstan, Luksemburg, Azerbejdžan, Bugarska, Farska Ostrva, Severna Makedonija, tzv. "selekcija kosova"

- "Peti šešir": Slovačka, Severna Irska, Kipar, Belorusija, Litvanija, Gibraltar, Estonija. Letonija, Moldavija, Matla

- "Šesti šešir": Andora, San Marino, Lihtenštajn

Žreb kvalifikacionih grupa za EURO 2024 održaće se 9. oktobra u "Festhale izložbenom centru" u Frankfurtu sa početkom u 12 časova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading