Kako da otklonite fleke sa tepiha za nekoliko minuta? Evo rešenja

Autor:

Lifestyle

17.07.2020

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko u svom domu imate tepih svetle nijanse, sigurno ga morate često nosti na pranje. Kako to više ne bi bila praksa u vašem domu, donosimo vam nekoliko trikova za uklanjanje dosadnih mrlja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Za ovu misiju biće vam potrebni sastojci koje verovatno imate u svojoj kuhinji.

Uz pomoć soli možete ukloniti mrlju koja je nastala prolivanjem raznih sokova, jogurta i mleka. Ipak, so izbegavajte ako vam se na tepih proliju gazirani sokovi, kafa ili čaj.


Mrlje od povraćanja najbolje ćete ukloniti sodom bikarbonom. Soda će ublažiti i neugodan miris.

Mrlje od tinte možete očistiti mešavnom praška za pecivo i limunovog soka. Ovu smšu pospite preko mrlje, ostavite da stoji desetak minuta, a potom očistite suvom krpom.

Fleke od kafe mogu biti iritantne, ali ih se lako možete rešti. Mala količina piva će vam pomoći u tome. Natopite mrlju pivom, a potom istrljate krpom. Pivom možete očistiti i mrlje od čaja.

Jedna od najgorih mrlja koju je veoma teško očistiti je ona od crvenog vina. Mrlju namažite penom za brijanje, ostavite da se osuši, a potom dobro izribajte. Ova krema dobra je i za masne mrlje.

Mrlje koje naprave vaši kućni ljubimci natopite gaziranom vodom. Ona će neutralizirati mirise i ostaviti tepih čistim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading