RUSKI LEK protiv korone: Da bi sprečili epidemiju, ispiraju nos OVIM rastvorom!

Autor: Republika

Lifestyle

22.04.2020

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne biste verovali koliko je ova zaštita koja se u Rusiji masovno primenjuje zabravo jednostavna.

RepublikaFoto: Photo by Brittany Colette on Unsplash
Foto: Ilustracija

Proizvođači soli u Rusiji beleže porast potražnje nakon objave preporuke Ministarstva zdravlja o ispiranju nosne sluznice fiziološkim rastvorom, kako bi se prevenirala infekcija koronavirusom, prenose ruski mediji.

- Nakon što je rusko Ministarstvo zdravlja 9. aprila objavilo tu preporuku, broj porudžbina za isporuku soli koje su proizvođači primili od distributera porastao je za 20 odsto - izjavio je zamenik predsednika ruskog udruženja proizvođača soli Dmitrij Leonov. 

On kaže kako distributeri javljaju da građani pojačano kupuju so za preventivnu upotrebu.

Leonov je podsetio da je jedna od metoda za sprečavanje koronavirusne infekcije koju preporučuje Ministarstvo zdravlja Ruske Federacije ispiranje sluznice nosa fiziološkim rastvorom, koji je zapravo sterilna mešavina soli i vode i koja, između ostalog, vraća nosu vlagu i zaustavlja upalu sluznice.

- Proizvodni kapaciteti domaćih proizvođača 100 odsto su zadovoljiti trenutnu povećanu potražnju, ali će staviti na tržište dodatne količine soli bude li potrebno - rekao je Leonov.

Uprkos potražnji, cena soli u Rusiji nije porasla, ali je ukupni tržišni volumen jestive soli u prvom ovogodišnjem kvartalu porastao u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje za 3,5 posto, na 342,6 hiljada tona. Godišnji rast proizvodnje pojedinih fabrika dosegao je devet posto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading