DOKTOR VOJA REKAO ŠTA DA RADITE SVAKI DAN, PA ĆETE BITI ZDRAVI KAO ĐOKOVIĆ: Ovo će vas ZAPREPASTITI!

Autor: M.O.

Lifestyle

13.02.2024

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izgladnjivanje je strogo zabranjeno!

DOKTOR VOJA REKAO ŠTA DA RADITE SVAKI DAN, PA ĆETE BITI ZDRAVI KAO ĐOKOVIĆ: Ovo će vas ZAPREPASTITI!

Foto: youtube/screenshot/Ras Televizija

Kada je reč o skidanju kilograma, prva reakcija mnogih ljudi je da sebi uskrate obroke, nadajući se brzim rezultatima. Međutim, gastroenterolog prof. dr Vojislav Perišić ističe da je izgladnjivanje daleko od optimalnog rešenja. Umesto toga, naglašava važnost redovnih obroka i fizičke aktivnosti u procesu mršavljenja.

Profesor Perišić ističe da je važno da se održava ravnoteža kroz tri glavna obroka i dve užine. Preporučuje jak doručak, ručak bogat povrćem, kao i lagane užine poput hleba sa džemom, jabuke ili pomorandže. Takođe, naglašava važnost praćenja određenih parametara u krvi i održavanja normalnog krvnog pritiska.

Republika

Foto: youtube/screenshot/Ras Televizija

Doktor Voja upozorava na opasnost tokom izgladnjivanja

Samo hodajte više i nikako nemojte da gladujete. Apsolutno morate da imate tri obroka i dve užine. Doručak je jak, ručak neka bude sa puno povrća i dve užine koje mogu da budu i hleb sa džemom, jabuka ili pomorandža - rekao je doktor Perišić.

Ključno je da se održava određeni nivo fizičke aktivnosti. Profesor Perišić preporučuje šetnju od četiri kilometra dnevno kao deo zdravog režima. Takođe, ističe da pravilna ishrana igra ključnu ulogu, te savetuje konzumiranje nemasne ribe i maslinovog ulja. Važno je jesti do prvog osećaja sitosti, napraviti pauzu kako biste izbegli prejedanje, i zavarati glad lakom užinom kada se ponovo pojavi.

Profesor Perišić naglašava da pravilna ishrana i fizička aktivnost predstavljaju osnovne korake ka zdravom mršavljenju i održavanju optimalnog zdravlja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Novosadjanin

13.02.2024 20:58

Kad je to sve tako lako sto doktor ne primeni na sebi? Govori o mrsavljenju a o u njega stomak pozamasan. Valjda treba on da bude za primer.