KAKO DOĐE HLADNO VREME TAKO SE KUPAMO VRELOM VODOM: Doktor upozorio da je to više LOŠE nego dobro!

Autor:

Lifestyle

29.12.2023

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ipak postoji idealna temeratura za kupanje.

KAKO DOĐE HLADNO VREME TAKO SE KUPAMO VRELOM VODOM: Doktor upozorio da je to više LOŠE nego dobro!

Foto: shutterstock

Kada nam dođe hladno vreme, tako se svi utopljavamo gde god možemo. Od čajeva, hrane, ali i vrelom vodom. 

Nismo svesni kakve to ima posledice 

Doktor Mahiar Madali, stručnjak koji putem društvenih mreža edukuje ljude o zdravstvenim problemima, nedavno je upozorio javnost na štetnost tuširanja vrelom vodom.

On ističe da postoji četiri posledice koje mogu nastati nakon korišćenja previše vruće vode. Prvo, vruća voda može isprati prirodna ulja sa površine kože, ostavljajući je suvom.

Republika

Foto: Printskrin/youtube

Vrela voda nam više škodi nego što nam dobro dođe

 

Takođe, tuširanje vrelom vodom može proširiti krvne sudove i izazvati crvenilo i iritaciju kože. Nadalje, preterano korišćenje vruće vode može oštetiti kosu, doprinoseći suvoći, iritaciji temena i gubitku boje. Kao poslednje, tuširanje vrelom vodom može dovesti do naglog pada krvnog pritiska i izazvati nesvesticu.

Doktor Mahiar Madali koji putem društvenih mreža redovno edukuje pratioce o raznim zdravstvenim problemima, nedavno je objavio jedan u kojem govori da prevruća voda zapravo loše utiče na naše zdravlje. 

Njujorški dermatolog Robert Anolik sugeriše tuširanje mlakom vodom, naglašavajući da kožna barijera štiti kožu od isparavanja vode, infekcija i zagađenja. Stoga, umesto vrele vode, preporučuje se tuširanje u mlakoj vodi kako bi se očuvala vlažnost kože i kose, kao i integritet kožne barijere.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading