SPREČITE KONDENZACIJU I STVARANJE BUĐI U KUPATILU: Trik koji provereno daje rezultate, a uz to je BESPLATAN

Autor:

Lifestyle

24.11.2023

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stručnjak za uštedu novca podelio je savet koji će svima biti od koristi.

SPREČITE KONDENZACIJU I STVARANJE BUĐI U KUPATILU: Trik koji provereno daje rezultate, a uz to je BESPLATAN

Foto: pixabay.com

Pojava kondenzacije u kupatilu je problem sa kojim se susrećemo tokom hladnih jesenjih i zimskih dana. Ukoliko je vlaga prevelika, neretko dovodi do stvaranja buđi, što iziskuje upotrebu hemijskih sredstava na zidovima, a neretko i krečenje.

Da vam se to ne bi dogodilo, upotrebite trik koji je otkrio jedan korisnik TikToka, poznat kao stručnjak za uštedu novca.

- Da biste zaustavili kondenzaciju i sprečili pojavu buđi, u kadu najpre sipajte hladnu, pa tek onda toplu vodu. Tad se neće pojaviti vodena para koja je odgovorna za pojavu vlage, a kasnije i buđi – naveo je on i dodao da je to i ekonomičniji način, jer je potrebno manje energije za zagrevanje hladne vode nego za rashlađivanje tople.

Njegovi pratioci su obrazložili da postoji još jedan razlog zbog kog bi najpre trebalo sipati hladnu, pa tek onda toplu vodu.

- To je posebno korisno ukoliko imate malu decu. Poznato je da su deca živahna, da vole da ulaze u kupatilo zajedno sa roditeljima i da se, nažalost, neretko dešava da upadnu u kadu. Ako upadnu u hladnu vodu to će biti manji problem nego ako završe u kadi sa vrelom vodom – napisala je jedna žena.

Dodatni savet za izbegavanje pojave kondenzacije, a potom i buđi u kupatilu je otvaranje prozora pre nego što odvrnete slavine za punjenje kade vodom, kao i investiranje u dobar ventilacioni otvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading