ŽIVOT ĆE VAM BITI U OPASNOSTI AKO NE PERETE OVA TRI MESTA NA TELU: Dermatolog upozorava - reč je o bakteriji koja je otporna na nekoliko ANTIBIOTIKA

Autor: N.J.

Lifestyle

12.10.2023

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako se ne tuširate pravilno, možete dobiti potencijalno smrtonosnu infekciju, ističe dermatolog.

ŽIVOT ĆE VAM BITI U OPASNOSTI AKO NE PERETE OVA TRI MESTA NA TELU: Dermatolog upozorava - reč je o bakteriji koja je otporna na nekoliko ANTIBIOTIKA

Foto: pexels.com

Lindsej Zabritski, koja sebe naziva Dermguru na TikTok - u, objavila je video i objasnila koja tri dela tela obično ne peremo kako treba kao i na šta je važno obratiti pažnju.

- Ja sam dermatolog i ovo su mesta koja morate prati mnogo češće nego inače - rekla je u videu i objasnila na šta je mislila.

1. Iza uha

Ako se oseti neprijatan miris iza uha, morate ga više i češće prati, upozorava ona objašnjavajući da se tu nakuplja perut i sebum.

2. Pupak

Drugo najzanemarenije mesto je pupak, a ono što će se dogoditi ako ga ne očistite može biti teško za želudac.

- Ovo je uobičajeno područje za skupljanje znoja i naslaga prljavštine - ističe i dodatno pojašnjava:

- Zapravo, ako ga ne čistite dovoljno, imaćete toliko prljavštine unutra da ćete razviti pupak koji izgleda ovako - rekla je dok je delila fotografiju prljavog kamenčića, piše "Njujork post".

Foto: Unsplash/bruce mars

Tri mesta na telu morate detaljnije prati

3. Nokti

Mnogi ni ne obraćaju pažnju na nokte, a to je velika greška. Potrebno je da redovno čistite nokte i sve ono što se nakupilo ispod.

- Kada se tuširate, stvarno morate proći ispod noktiju četkom za tu namenu kako biste se rešili prljavštine i naslaga - objasnila je u okviru Instagram storija.

Posledice

Ako ne očistite ta tri područja pravilno, možete dobiti Staphylococcus aureus (MRSA) bakteriju koja je otporna na nekoliko antibiotika. Pomenuta bakterija ako se ne leči može da dovede do sepse i ekstemnog, a ponekad i smrtnosnog odgovora tela na infekciju, prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti. 

Simptomi infekcije MRSA mogu uključivati ​​oticanje, osećaj toplote, crvenilo i bol. 

- Ako neprestano dobijate bakterijske infekcije na koži, možete biti kolonizator MRSA - e na tim područjima - upozorila je. 

BONUS  VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading