PREMINULA NAKON ŠTO JE POPILA VODU: Pala u komu posle ispijanja, stručnjaci OTKRILI u čemu je pogrešila - suprug OČAJAN (FOTO)

Autor: N.J.

Lifestyle

26.11.2023

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanje je poznato kao hiponatrijemija.

PREMINULA NAKON ŠTO JE POPILA VODU: Pala u komu posle ispijanja, stručnjaci OTKRILI u čemu je pogrešila - suprug OČAJAN (FOTO)

Foto: shutterstock

Mičel Vajhed je premiljena na Odeljenje za mentalno zdravlje nakon doživljenog nervnog sloma.

Propusti u pružanju adekvatne nege


Majka dvoje dece, nažalost je preminula usled niza propusta u pružanju adekvatne nege. Nottinghamshire Healthcare NHS Foundation Trust je bio na meti istrage koja je otkrila brojne nedostatke u postupanju sa pacijentima. Nažalost, ona nije dobila potreban nadzor, a jedan od ključnih razloga za to bio je nepropisno korišćenje ličnih mobilnih telefona od strane osoblja, što je bilo strogo zabranjeno na spratu gde se nalazila. Porota je zaključila da su ti nedostaci imali značajan uticaj na njen život i da su mnogo pridoneli njenom tragičnom kraju.

Tragičan slučaj 

Prema istrazi, Mičel je 5. maja 2021. godine popila "preteranu" količinu vode iz česme u svom kupatilu. Nažalost, budući da nije bila pod stalnim nadzorom, nije bilo moguće utvrditi tačnu količinu unete tečnosti. Nakon što je popila vodu, uzela je sedativ i legla da spava u 17:30 istog dana. Osoblje, međutim, nije prepoznalo ozbiljnost situacije i naredna tri sata su mislili da mirno spava.

Nedavno je istragom utvrđeno da je tragična smrt majke dvoje dece, rezultat prekomerne konzumacije vode koja je dovelo do fatalne povrede mozga uzrokovane akutnom prekomernom hidracijom vode. Prema izveštaju, njena prekomerna konzumacija vode uzrokovala je nedijagnostikovan slučaj psihogene polidipsije, što je rezultiralo ozbiljno niskim nivoom natrijuma u organizmu - stanje poznato kao hiponatrijemija.


Njen suprug je izrazio je svoje nezadovoljstvo, tvrdeći da je osoblje bolnice trebalo da primeti znakove da nešto nije u redu sa njegovom ženom. Prema njegovim rečima, kada je Mičel izgledala kao da je zaspala, osoblje je trebalo da reaguje ranije i odvede je na intenzivnu negu, gde bi joj bila pružena odgovarajuća medicinska pomoć. Njegova tvrdnja je da bi brza reakcija osoblja mogla da spasi njen život, ali da je nažalost bilo prekasno za bilo kakvu efikasnu intervenciju kada su konačno shvatili šta se zapravo dešava.


Oproštaj porodice

Porodica je odlučila da oda počast, a suprug Mičel je istakao da su sada suočeni sa gubitkom voljene osobe zbog nedovoljne pažnje medicinskog osoblja, piše "LADbible".

On je sa setom u glasu govorio o svojoj supruzi Mičel, opisujući je kao toplu, brižnu i divnu osobu. Njih dvoje su proveli punih 30 godina zajedno, od čega čak 22 godine u braku. Njihova ljubavna priča počela je na neobičan način - upoznali su se u autobusu, gde je ona primetila neke ploče koje je je kupio.


Pre nego što se posvetila nezi svog sina sa Daunovim sindromom, Mičel je radila kao medicinska sestra punih 19 godina. Njen životni put se značajno promenio kada se sin rodio, a ona je učinila sve od sebe da mu pruži dobru negu.

Izvinjenje

Ifti Majid, izvršni direktor Nottinghamshire Healthcare NHS Foundation Trust, izrazio je iskreno žaljenje i izvinjenje njenoj porodici u vezi sa gubitkom. Najavio je da će se temeljno razmotriti nalazi porote, te da će biti preduzete konkretne mere kako bi se rešili svi nedostaci u pružanju nege.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading