DOKTOR OTKRIO KAKO DA SE "PREPOLOVITE" SAMO ZA MESEC DANA: On je isprobao na sebi i tvrdi da je sve do OVIH namirnica!

Autor: M.O.

Lifestyle

05.11.2023

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suština je u prostim stavkama i rutini.

DOKTOR OTKRIO KAKO DA SE "PREPOLOVITE" SAMO ZA MESEC DANA: On je isprobao na sebi i tvrdi da je sve do OVIH namirnica!

Foto: Shutterstock

Doktor Sergej Bubnovski tvrdi da je lično testirao ovu dijetu i postigao izvanredne rezultate. Ovaj ugledni ruski lekar tvrdi da ključno pravilo za gubitak težine jeste napustiti sto kad ste tek blago siti. To znači da, ako još uvek osećate malu dozu gladi, trebalo bi da prestanete sa jelom.

Aerobne vežbe igraju ključnu ulogu ne samo u procesu mršavljenja, već i u očuvanju mišićne mase. Sledeće aerobne vežbe su posebno korisne za brži gubitak težine:

  • Jednostavno šetanje najmanje dva sata brzinom od šest do osam km na sat (ako hodate po neravnom terenu, sat vremena je dovoljno).
  • Trčanje 20-30 minuta, održavajući puls u opsegu od 140-145 otkucaja u minuti.
  • Skijanje (skijaško trčanje) najmanje tri do pet km.
  • Preplivavanje najmanje 1,5–2 km bez pauza, održavajući najbrži mogući tempo.
Republika

Foto: shutterstock

Pridržavajte se ovih pravila kako biste smršali

Dr Bubnovski je sledio niz principa zdrave ishrane, uključujući konzumiranje prirodnih proizvoda koji nisu preterano obrađeni, kao što su voće, povrće, orašasti plodovi, jaja, integralne žitarice, riba, mleko i sir.

Posebno je važno izbegavanje konzervirane hrane.

Obrok bi trebalo da se sastoji od dve do tri namirnice; jednostavnost obroka može da bude od koristi za dugoročno zdravlje.

Važno je i smanjenje unosa šećera i soli nauštrb začina. Na primer, so se može zameniti limunovim sokom ili sojinim sosom, dok rafinirani šećer može biti zamenjen šećernom trskom, medom, svežim voćem ili crnom čokoladom.

Dr Bubnovski savetuje izbegavanje alkohola, posebno tokom obroka, jer alkohol može da uspori varenje hrane. Umesto alkohola, za desert se preporučuje voće, poput lubenice ili jabuka.

Još jedan savet je isključivanje kofeina iz ishrane, s obzirom na to da kofein može da uzrokuje simptome poput umora, razdražljivosti i glavobolje nekoliko sati nakon konzumacije.

Takođe je važno pridržavati se pravilnog režima unosa vode, konzumirajući najmanje tri litre vode (12 čaša) dnevno. Ako osetite glad nakon vežbanja, preporučuje se da sačekate pola sata pre nego što jedete nešto bogato proteinima, kao što su riba, piletina ili jaja, ali u umerenim količinama, kako biste zadovoljili glad, a ne da se prejedate.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading