MLEKO JE ODLIČAN SAVEZNIK AKO STE NA DIJETI: Naučnici su otkrili kad bi trebalo da ga pijete ako hoćete da ISTOPITE SALO

Autor:

Lifestyle

30.10.2023

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

S obzirom na to da je dobar izvor proteina, može da bude izvanredan saveznik u procesu gubitka kilograma.

MLEKO JE ODLIČAN SAVEZNIK AKO STE NA DIJETI: Naučnici su otkrili kad bi trebalo da ga pijete ako hoćete da ISTOPITE SALO

Foto: shutterstock

Mleko može da bude dobar dodatak ishrani i da obuzda apetit, što je posebno korisno onima koji pokušavaju da smršaju.

Namirnice bogate proteinima, u koje spada i mleko, bolje deluju na suzbijanje apetita od nemlečnih proteina poput soje. Istraživači veruju da animokiseline u mleku mogu da utiču na pojedine hormone koji utiču na glad i osećaj sitosti.

Mleko bi, takođe, moglo da ubrza metabolizam ako držite dijetu. Kad vidite kako se brojka na vagi smanjuje, ne gubite samo masnoće, već i mišiće. Ali, gubitak mišića znači i sporiji metabolizam, što se kasnije odražava kroz brz povratak izgubljenih kilograma.

Republika

Foto: pixabay.com

Čaša mleka dnevno može da pomogne u mršavljenju

 

Ukoliko ste ljubitelj mleka i ne želite da ga se odreknete ni dok ste na dijeti, slobodno ga pijte, ali pametno birajte vreme kad ćete da popiti. Čaša mleka posle intenzivnog treninga pomoći će telu da izgradi mišiće dok gubi masnoću, navodi Heltlajn.

Naše telo najefikasnije koristi proteine posle vežbanja, jer nastoji da izgradi mišiće i oporavi ih posle izlaganja naporima. Protein deluje brzo tako što sintetiše novo mišićno tkivo kako bi nas ojačao. Ovaj anabolički prozor ostaje otvoren oko dva sata posle treninga. Zbog toga je korisno uneti visokokvalitetne proteine poput mleka dva sata posle vežbanja, jer to pomaže u sintezi mišićnih proteina.

Poznato je da mišići sagorevaju više kalorija od masti, čak i kad ne vežbate. Ali, ako samo pijete mleko, a ne vežbate, nećete uspeti da smršate „na duge staze“. Uključivanje treninga snage u vaš plan mršavljenja povećaće mišićnu masu i poboljšati metaboličko zdravlje.

Čaša mleka za oporavak od vežbanja uz umereno ograničavanje kalorija pomoći će poboljšanju sastava vašeg tela, navedeno je u časopisu koji se bavi ishranom i zdravljem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading