OVE NAMIRNICE SE NIPOŠTO NE JEDU SA JAJIMA: Užasno loše po vas - izazivaju DIJAREJU i sprečavaju apsorpciju proteina u telu

Autor: N.J.

Lifestyle

24.09.2023

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koje namirnice ne treba jesti sa jajima?

OVE NAMIRNICE SE NIPOŠTO NE JEDU SA JAJIMA: Užasno loše po vas - izazivaju DIJAREJU i sprečavaju apsorpciju proteina u telu

Foto: Shutterstock

Slanina i jaja

Rezultat užurbanih života je nedovoljno informisanje gde često grešimo kada konzumiramo hranu koja u kombinaciji sa drugim namirnica bude štetna. Prema Ajurvedi, postoje pogrešne kombinacije hrane koje mogu uzrokovati probleme u probavnom sistemu, što dovodi do umora, mučnine i bolesti creva.

Jaje se koristi za pripremu mnogih jela, prepuno je proteina, vitamina i minerala, poznata kao hrana s niskim udelom ugljenih hidrata. Neki ljudi vole da uživaju samo u jajima, dok ih drugi jedu s mesom, mlečnim proizvodima i pićima s kofeinom. Evo nekoliko namirnica koje ne biste trebali jesti s jajima:

1. Slanina

Mnogima omiljena kombinacija namirnica nije idealna, jer čini osobu tromom zbog visokog sadržaja masti i proteina.  Rezultat toga je trenutno povećanje energije, koje brzo nestaje.

Foto: Photo by freestocks on Unsplash

Prženje slanine i jaja u tiganju

2. Šećer

Ako kuvate jaja sa šećerom, aminokiselina koja se oslobađa iz oba može postati toksična za ljudsko telo i stvoriti ugruške u krvi.

3. Sojino mleko

Jaja sa sojinim mlekom sprečavaju apsorpciju proteina u telu.

4. Čaj

To je kombinacija u kojoj uživaju mnogi širom sveta. Kombinacija jaja sa čajem zapravo može uzrokovati zatvor.

Foto: Shuttertock

Šolja čaja sa cimetom i medom

5. Meso zeca

Iako neki konzumiraju ovu vrstu, kombinacija ovog mesa sa jajima može izazvati dijareju, piše "Timesofindia".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading