ZBOG OVOGA U FRIŽIDERU MLEKO VAM SE ZA ČAS POKVARI! Isto važi i za sve mlečne proizvode, a uz ovaj TRIK produžićete mu rok!

Autor: N.J.

Lifestyle

05.07.2023

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako držite mleko na ovom mestu u frižideru, to je velika greška!

ZBOG OVOGA U FRIŽIDERU MLEKO VAM SE ZA ČAS POKVARI! Isto važi i za sve mlečne proizvode, a uz ovaj TRIK produžićete mu rok!

Foto: shutterstock

Držanje namirnica u frižideru

Savet stručnjaka naglašava da mleko ne bi trebalo držati u vratima frižidera. Ako želite da uštedite novac, onda držanje mleka u vratima frižidera nije dobar način da to postignete. Mnogi se trude da uštede novac, pogotovo kako su namirnice poskupele, ali stručnjak za sigurnost hrane  Tesi Klark ističe na šta bi trebalo da obratite pažnju.

Za "Dablin lajn" rekla je da kupci nikada ne smeju da drže mlečne proizvode u vratima frižidera jer se nalaze najdalje od sistema za rashlađivanje.

Umesto toga, objašnjava da bi svi trebalo da drže mleko i ostale mlečne proizvode u zadnjem delu frižidera gde je temperatura najniža i tako će mleko imati maksimalan rok trajanja.

Foto: Unsplash/Eiliv Aceron

Mleko u čaši

Kako da zamrznete mleko?

Iako možda većina vas to ne radi, moguće je da se mleko zamrzne, ali ne tek tako. Flaša mora biti puna oko tri četvrtine, tako da ima dovoljno prostora kada se "raširi" u zamrzivaču.

Ketrin Dejvid, direktorka za saradnju rekla je:

- Mleko je treća namirnica koja se najčešće baca u kući, iza krompira i hleba, s oko 490 miliona pinti izlivenih u odvod svake godine - 18 i po po domaćinstvu - vredno 270 miliona funti. Glavni razlog za mleko je što se ne pije pre isteka roka upotrebe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading