NIKOLA TESLA OTKRIO JE TAJNU DUGOVEČNOSTI: Jedno je STROGO IZBEGAVAO, a svakog dana jeo je OVO

Autor:

Lifestyle

01.11.2023

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Alkohol će, ipak, i dalje biti u upotrebi, zato što on nije stimulans, već pravi eliksir života".

NIKOLA TESLA OTKRIO JE TAJNU DUGOVEČNOSTI: Jedno je STROGO IZBEGAVAO, a svakog dana jeo je OVO

Foto: www.profimedia.rs

Nikola Tesla

U knjizi “Moji izumi: Autobiografija Nikole Tesle” objasnio je na koji način se hrani, šta izbegava i i koju namirnicu jede svakodnevno. Naučnik je preminuo davne 1943. godine na Božić, ali interesovanje za njegov način života nikada nije stao.

- Jedem dva puta dnevno i izbegavam sve namirnice koje stvaraju kiselinu. Većina ljudi jede previše mahunastog povrća koje sadrži urinsku kiselinu i druge otrove. Sveže povrće, ribu i meso jedem retko i umereno. Iako je riblje meso dobro za mozak, ono stvara jaku kiselu reakciju zbog velike količine fosfora. Kiselost organizma je naš najveći neprijatelj u starosti. Krompir je odličan i trebalo bi ga jesti svakodnevno. On sadrži dragocene mineralne soli i ima neutrališuće dejstvo.

Da meso izbagava potvrdio je 1935. godine:

- Skoro pa u potpunosti izbegavam meso. Uveren sam da će za manje od jednog veka kafa, čaj i cigarete izaći iz mode. Alkohol će, ipak, i dalje biti u upotrebi, zato što on nije stimulans, već pravi eliksir života. Stanje našeg tela i duha u starosti u potpunosti je svedočanstvo o tome kako smo proveli našu mladost. Tajna moje današnje snage i vitalnosti leži u činjenici da sam u mladosti, kako bi se reklo, živeo životom bez poroka.

Foto: shutterstock

Šta je jeo Nikola Tesla?

Smatrao je da je mnogo važno vežbati.

- Verujem da treba puno vežbati. Ja hodam osam do 10 milja svakog dana i nikada ne uzimam taksi ili druga prevozna sredstva kada imam vremena da koristim snagu svojih nogu. Takođe, vežbam i kroz kupanje svakog dana, jer smatram da je to veoma važno. Koristim toplu kupku nakon koje se dugo tuširam hladnom vodom - istakao je tada.

Njegovo mišljenje o spavanju kosi se sa preporukama stručnjaka.

- Ja retko kada spavam. Dolazim iz porodice dugovečnih ljudi, koji su poznati po tome što nisu puno spavali. Nadam se da ću dostići rekord mojih predaka i da ću živeti bar 100 godina. Moje nespavanje me ne brine. Nekada odspavam sat vremena. Povremeno, ipak, na svakih par meseci, odspavam po 4 do 5 sati. Onda se probudim u potpunosti napunjen energijom, kao baterija. Nakon takve noći, ništa me ne može zaustaviti. Tada osećam ogromnu snagu. Ne postoji sumnja oko toga da je san obnovilac, davalac života, da on povećava energiju. Sa druge strane, ne verujem da je on neophodan za nečije zdravlje, naročito ako je to neko ko po navici malo spava - objasnio je slavni naučnik, a prenosi "Najžena".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading