SMIRUJE BOLOVE U ŽELUCU, A ČUDO JE ZA MRŠAVLJENJE I HOLESTEROL: Ovaj čaj je SPAS za sedam zdravstvenih problema, a cena je smešna!

Autor: N.J.

Lifestyle

04.04.2023

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izuzetno je delotvoran i pomaže kod mnogobrojnih stanja.

SMIRUJE BOLOVE U ŽELUCU, A ČUDO JE ZA MRŠAVLJENJE I HOLESTEROL: Ovaj čaj je SPAS za sedam zdravstvenih problema, a cena je smešna!

Foto: pixabay.com

Ovo je bobičasto voće koje mnogi vole i reč je o čaju od brusnice. Ima dosta prednosti koje nudi, od korisnih nutrijenata koji su odgovorni za blagotvorne učinke pa do toga da ga možete mešati sa još nekim drugim čajevima da poboljašte ukus. Ipak, ako ga konzumirate zbog zdravlja najbolje je ne mešati ga sa drugim biljakama, ili jednostavno možete kupiti čaj u kesici.

Šoljica čaja ima vitamine C, K i E.

1. Higijena

Pijenje ovog čaja pomaže u sprečavanju nastanka rana. Takođe deluje kao prirodni antiseptik, inhibira rast bakterija ili drugih mikroba u šupljinama zuba i pomaže u sprečavanju oralnih bolesti poput gingivitisa.

Foto: pixabay.com

Brusnica

2. Mršavljenje

Ovaj zdravi čaj možete koristiti za smanjenje telesne težine. Pomaže u sagorevanju masti ispiranjem toksina iz tela. Gubitak težine rezultat je organskih kiselina prisutnih u čaju od brusnice. Mešavina zelenog čaja i čaja od brusnice dobra je za zdravlje jer sadrži bitne hranjive materije i pomaže u mršavljenju.

3. Za jetru i bubrege

Ovaj korisni čaj za čišćenje i detoksikaciju pomaže jetri, bubrezima i limfi da pravilno obavljaju svoje telesne funkcije.

4. Brži metabolizam

Može se konzumirati za ubrzavanje metabolizma. 

Foto: YouTube/ JECA SVAŠTARICA

Čaj od brusnice u šolji

5. Holesterol

Deluje na smanjenje nivoa holesterola u telu, sprečavajući nekoliko kardiovaskularnih bolesti. Sadrži snažne antioksidativne polifenole koji pomažu u smanjenju LDL holesterola i jačaju zdravlje srca.

6. Bolne menstruacije

Žene koje pate od bolnih mesečnica mogu piti čaj od brusnice za olakšanje. Magnezijum u čaju pomaže u ublažavanju grčeva tokom menstruacije.

7. Narodni lek za želudac

Domaći čaj od brusnice je odličan za bakterije u želucu. Najjače deluje kod uporne helikobakterije koja se često vraća, to je inače bakterija koja se uglavnom naseljava u želucu. Inače, čaj je dobar za rad creva i podstiče varenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading