"ZDRAVE" NAMIRNICE KOJE SU KALORIJSKE BOMBE! Od ovoga se možete samo ugojiti: Pogledajte novu epizodu "Potrošačke patrole"! (VIDEO)

Autor:

Vesti

28.03.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokušavate da se hranite zdravo, ali vam nikako ne ide da izgubite ni kilogram. Razlog bi mogao da bude taj što što su pojedine namirnice za koje vlada uverenje da su zdrave i niskokalorične, zapravo kalorijske bombe.

"ZDRAVE" NAMIRNICE KOJE SU KALORIJSKE BOMBE! Od ovoga se možete samo ugojiti: Pogledajte novu epizodu "Potrošačke patrole"! (VIDEO)

Foto: Republika.rs

U "Potrošačkoj patroli", emisiji portala Republika smo se bavili upravo takvim proizvodima i izdvojili nekoliko njih koji su nas šokirali svojim kalorijskim sadržajem.

Pločice i barovi od žitarica su opravdani samo u slučajevima kada trčite maraton, odnosno ako ste izloženi opterećenju. U svim ostalim slučajevima za figuru i zdravlje je poštenije pojesti komad kolača ne gajeći iluziju da je desert „zdrav".

Mi smo za primer uzeli tri žitna bara i svi su na svega 20-30 grama imali oko 100 kalorija. Tako "Vitalia" go nutrio od 25 grama ima 99,5 kalorija, "Vitalia" granola bar od 23 grama skoro 137 kalorija, a "Dr Etker" vitalis žitni bar na 35 grama ima skoro 128 kalorija.

To što nešto nosi prefiks inegralno, ne znači da je nužno niksokalorično. Tako tonus integralne pločice sa lanom od 120 grama imaju malo više 530 kalorija. Upoređivanja radi, toliko kalorija ima i big mek obrok.

Koji još artikli obiluju kalorijama a da to nikada ne biste pomislili pogledajte u videu. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading