OD KROMPIRIĆA BEDA I SIĆA: Potrošačka patrola proveravala gde ćete dobiti najviše pomfrita (VIDEO)

Autor:

Vesti

07.03.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naručili ste porciju pomfrita od 150 grama i iznenadili se kad su vam servirali deset krompirića. Već smo navikli da nas trgovci i ugostitelji zakidaju gde god stignu, a na ovome još i najlakše, računajući da niko neće proveravati...

Mnogi ugostitelji (svesno) ne navode težinu, kao, recimo, najpoznatiji lanci brze hrane "Mekdonalds" i KFC, već ih prodaju kao mali, srednji i veliki pomfrit. 

E, pa Republika i "Potrošačka patrola" su rešile da provere da li nas i koliko ugostitelji zakidaju, odnosno gde ćete za svoj novac dobiti najviše.

Uzeli smo pomfrit već pomenutih lanaca "Mekdonalds" i KFC, kao i lanca "Fudi", te još jednog manjeg beogradskog fast fud restorana "Fud fektori", stavili na vagu i uporedili cene.

Frapirali smo se da mnogima omiljeni "Mekov" pomfrit, i to onaj srednje veličine ima svega 101 gram (pitamo se koliko tek ima onaj najmanji).

Još gori je "KFC" mada je razlika minimalna. 

U videu na početku teksta pogledajte kako su ostali prošli.

PS. Ako imate neki prelog ili sugestiju oko teme u nekoj od narednih emisija, ili ste imali negativno iskustvo kao potrošač, pišite nam namejl adresu potrosac@republika.rs

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading