AMBALAŽA ŠARENA LAŽA! Potrošačka patrola Republike otkriva: U VOĆNIM ČAJEVIMA VOĆA NI U TRAGOVIMA! (VIDEO)

Autor:

Vesti

10.01.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sezona je prehlada, a to znači i ispijanja čaja. S rafova nas mame kombinacijama i mirisima, jagoda i vanila, pomorandža i đumbir, šumsko voće...

Međutim, ako malo bolje pogledate deklaracije, videćete da ma koji da izaberete, zapravo pijete jedan te isti čaj, pojacan eventualno nekom aromom koja daje privid određenog ukusa.

Naime, jabuka, šipak i hibiskus čine 90 odsto sadržaja svih voćnih čajeva, dok je udeo voća, koje je na slici obično najistaknutije i zbog kojeg najčešće biramo određeni čaj, zapravo zanemarljiv i ne iznosi ni deset odsto.

Potrošacka patrola Republike je proveravala šta dobijamo u voćnim čajevima za koje verujemo da su, recimo, od pomorandže, jagode, šumskog voća jer nam tako slika sugeriše.

Kupili smo pakovanja tri različita proizvođača (fruktus, velton i tikane) a u videu snimku na početku teksta pogledajte šta smo utvrdili. 

PS. Ako ste i sami uocili neku nepravilnost, ili imate predlog koja bi tema bila zanimljiva da se obradi, predloge nam možete slati na adresu potrosac@republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading