"LEBOVSKI" - FUŠEROVSKI! FUJ, BLJAK: Još jedan u nizu gafova poznatih pekara, potrošači zgroženi!

Autor:

Vesti

04.01.2023

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potrošač objavio sliku groznog proizvoda koji je nakon kupovine mogao samo da baci u kontejner.

"LEBOVSKI" - FUŠEROVSKI! FUJ, BLJAK: Još jedan u nizu gafova poznatih pekara, potrošači zgroženi!

Foto: ST/N. PANČIĆ/printscreen

Iz pekare - pravac kontejner. Ovo je put koji je za manje od minuta prešao neimenovani proizvod s nečim nalik ubuđaloj kobasici u sebi, nakon što ga je zgađeni kupac bacio u đubre čim je napustio pekaru "Lebovski".

Reč je, podsetimo, o poznatom lancu pekara koji se na svakih nekoliko meseci nađe u epicentru nekog velikog skandala. Ovog puta razotkrio ih je šokirani potrošač.

Foto: printscreen

 

- Sticajem okolnosti sam dobio vaš proizvod i imam jedno da vam kažem: Sram vas bilo šta prodajete - poručio je ogorčeni potrošač poznatom lancu pekara "Lebovski" na Tviteru.

NAPALI DRŽAVU

Nezadovoljni kupac je kao dokaz podelio i fotografiju, od koje se, narodski rečeno, želudac prevrće jer proizvod liči na sve, osim na pecivo koje nekome treba da bude obrok. Stoga i ne čudi što je pecivo odmah završilo u kontejneru, a potrošač je i taj čin bacanja u smeće potkrepio slikom.

Da nije jedini koji je ogorčen na proizvode poznate pekare, potvrdila je i hrpa negativnih komentara, koji su se samo nizali.

E sad da se vratimo nekoliko meseci, u jul prošle godine. Tada se Republika opširno bavila aferom "Lebovski", koja je, za razliku od najnovijeg slučaja, imala i političku pozadinu.

Republika

Foto: Tanjug/L. Ilić/ST/N. Pančić

 

Tada je s oficijelnog sajta pekara "Lebovski" podlo (i lažno) okrivljena država da je zbog odredbe o ograničenju cene hleba 12 njihovih radnika navodno ostalo na ulici?!

Vlasnike ovog lanca pekara Maju i Ljubišu Dišića mediji su ranijih godina povezivali s Draganom Đilasom, liderom Stranke slobode i pravde (SSP). Dišić je u medijima dobio nadimak Đilasov guru jer je bio saradnik sadašnjeg predsednika SSP.

Medijsku pažnju skrenuo je na sebe i tokom koronavirusa, kada je pandemiju koristio kao izgovor da poziva na opozicione proteste protiv vlasti.

- Danas smo zatvorili pekare u Bloku A i na Tošinom bunaru i od sutra imamo 10 ili 12 radnika manje. Ali ne brinite, i dalje ćemo plaćati sve svoje obaveze i prodavati hleb po 46 dinara iako brašno plaćamo 55. Važno je da statistika dobro izgleda - stajalo je u julskoj objavi, koja je potom obrisana nakon negativnih komentara tviteraša.

PREBACILI KRIVICU

Umesto da priznaju sopstvenu odgovornost u otpuštanju radnika, krivica se svaljuje na državu, koja je tu uredbu i donela, u prvom redu da bi zaštitila građane.

Međutim, da je reč o zloj nameri, govori i to da su slagali da hleb košta 46 dinara jer je još od maja, dakle dva meseca pre toga, maksimalna cena bila 49 dinara, upravo zbog poskupljenja ulaznih inputa.

Republika

Foto: Tanjug/L. Ilić/ST/N. Pančić

 

Za neupućene, ova uredba se odnosila (i odnosi i dalje) samo na hleb sava, što znači da su pekari sve vreme slobodni da ostale vrste hlebova i peciva prodaju po cenama koje samostalno formiraju. A formirali su ih na i te kako visokom nivou.

Na poslata pitanja nismo dobili odgovore.

Ismejali jasenovačke žrtve

Međutim, nije prvi put da oficijelni Tviter nalog "Lebovski" pekara služi za raspirivanje mržnje umesto za promociju proizvoda.

Tako su se svojevremeno podsmevali stradanju srpskog naroda u Jasenovcu pošto je izašao film "Dara iz Jesenovca", govoreći da je film besmislen jer sve činjenice već znamo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
braka

04.01.2023 10:48

Da je pametan pa da vas sad sve tuži…

Kajzer Soze

04.01.2023 11:29

Nije taj gladan. A "Dara iz Jasenovca" je zaista otaljana do bezobrazluka.