KUPOVNA VODA PUNA MINERALA - ISTINA ILI ZABLUDA? "Potrošačka patrola" sprovela je detaljnu analizu, ovo su rezultati! (VIDEO)

Autor:

Vesti

03.01.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravo iz neraknute prirode, sa dubine od 500 metara, izvire voda koja donosi zdravlje. Samo flaširana voda obezbeđuje pravi balans minerala potreban organizmu...

KUPOVNA VODA PUNA MINERALA - ISTINA ILI ZABLUDA? "Potrošačka patrola" sprovela je detaljnu analizu, ovo su rezultati! (VIDEO)

Foto: Republika.rs

Ovo su samo neke od reklama kojima nas uveravaju kako ćemo ako pijemo flaširanu vodu biti zdraviji.

Istrživanje Biznis insajdera pokazalo je da se godišnje 300 milijardi dolara potroši na kupovinu flaširane vode, što je ozbiljan biznis.

Istina je da je svaka voda, pa čak i ona sa česme sadrži minerale, a jedina razlika je ta što je ova još i hlorisana.

Potrošacka patrola analizirala je sastav nekoliko flaširanih voda i proverila da li u njima ima baš onoliki procenat minerala koji proizvođači navode na deklaraciji.

Nasumično smo odabrali vodu četiri proizvođača, uradili smo test četiri parametra, kalcijum, kalijum, magnezijum i natrijum.

Koji su rezultati naše analize, pogledajte u video snimku na početku teksta.

Ukoliko imate neki predlog ili sugestiju koja bi tema bila zanimljiva da se obradi, pišite nam na mejl adresu potrosac@republika.rs

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading