DOK JE ANITE I TAKVIH KAO ONA, BIĆE I SRBIJE! Republika sa dvojicom ministara i predsednicom opštine u poseti kod majke hrabrost!

Autor:

Vesti

02.01.2023

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Praznici su vreme darivanja, a u duhu novogodišnjih i božićnih praznika redakcija Republike, zajedno s ministrom spoljne i unutrašnje trgovine Tomislavom Momirovićem, ministrom bez portfelja Đorđem Milićevićem i predsednicom opštine Voždovac Ivanom Tomić Ilić odlučila je da obraduje višečlanu porodicu Strelarac. A evo i zašto smo baš njih odabrali...

Anita Strelarac, samohrana je majka petoro dece, koja se u kratkom vremenskom periodu suočila sa smrću bolesnog deteta, a ubrzo potom i smrću supruga.

Ugostila nas je u svom domu u naselju Stepa Stepanović, gde smo joj uručili simbolične poklone.

Republika

Foto: ST/ Nikola Mutić

 

Lekcija koju smo tog dana svi naučili od Anite, žene koja se čak 13 godina lavovski borila s bolešću ćerke ostavila nas je bez teksta.

Njena poruka svima je da ne treba odustati, da materijalno stanje nije prepreka za rađanje dece, te da se bogatstvo stiče tek kad se osnuje porodica.

Foto: ST/ Nikola Mutić

 

- Svima nama nešto nedostaje, tek kad pronađemo drugu polovinu, postajemo kompletni. Tako smo moj pokojni suprug i ja postali kompletni tek kada smo se spojili. Svu decu smo rađali iz ljubavi. Naše drugo dete, Anastasija, bila je bolesna od rođenja, ali to nas nije sprečilo da nastavimo dalje, da se deca rađaju. Posle Anastasije ja sam rodila četvoro dece. I nije bilo lako, tokom Anastasijine borbe, koja je trajala 13 godina, bolnica je bila naša druga kuća, ali smo suprug i ja i dalje imali ono najvrednije, a to su vera u Boga i ljubav. Poražavajuća mi je činjenica da se danas rađa tako malo dece. Ja sam upravo zbog njih najbogatija žena. Živimo od jedne penzije, ali verujte, ništa nam ne nedostaje - poručila je Anita i istakla da za nju ne postoji lepša zemlja od Srbije.

Anita je, u želji da prenese svoje iskustvo i pomogne porodicama koji imaju slične probleme, napisala knjigu "Bolesno dete, kazna ili nagrada". 

Šta su gosti poručili hrabroj Aniti

Tomislav Momirović

Vaša priča trebalo bi da se čuje što dalje. Siguran sam da bi podstakla mnoge majke i žene koje bi, poučene vašim primerom, poželele da se ostvare kao majke. Iskreno, malo je porodica koje znam da imaju više od troje dece. Vi ste ponos naše zemlje. Država će uvek stajati uz takve ljude

Đorđe Milićević

Znam na ličnom primeru šta znači boriti se za život svaki dan. Vi ste jako hrabra žena. Čestitam vam na tome i na svemu što činite. Rekli ste da je Srbija zemlja budućnosti, znanja i inovacija, ali bez ovoga što ste nam vi dali, a to su deca, nema ničega

Ivana Tomić Ilić

Vaša priča naterala me je da razmislim o proširenju porodice. Sve što ste nam rekli je fascinantno, zaista sam izuzetno dirnuta, ali i zadivljena

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading