PALA ODLUKA! Čelnici Australijan opena SVE IZNENADILI!

Autor:

Sport

30.12.2022

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko je ovo očekivao?

PALA ODLUKA! Čelnici Australijan opena SVE IZNENADILI!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Dominik Tim

Australijan open na programu je od 16. do 29. januara i biće veoma zanimljivo videti kako će se na terenima u Melburnu snaći Novak Đoković posle svega što je prošao uoči prethodnog izdanja ovog grend slem turnira.

Čelni ljudi Australijan opena pred novogodišnje praznike doneli su jednu malo neočekivanu odluku koja je sve iznenadila.

Organizatori prvog grend slem turnira u sezoni su saopštili da je Dominik Tim, finalista Australijan opena 2020, dobio specijalnu pozivnicu zajedno sa Amerikankom Tejlor Tauzedn i njenim sunarodnikom Kristoferom Jubenksom, kao Francuskinjom Dijanom Pari i Lukom van Ašeom iz iste zemlje.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dominik Tim

 

Tim će na taj način imati priliku da igra u Melburnu i pored toga što se nalazi na 102. mestu ATP liste. Austrijanac se dugo mučio sa povredom i ona je bila glavni razlog što je doživeo ovoliki pad na listi.

Austrijanac je povredio zglob tokom sezone na travi 2021. godine i devet meseci je bio van terena, zbog čega je ispao iz top 300. Međutim, u drugoj polovini 2022. godine je upisao 22 pobede na 33 meča i napredovao do 102. pozicije na ATP listi.

U Melburnu je često beležio odlične rezultate. Tim je do sada na Australijan openu upisao 19 pobeda i osam poraza, a u finalu 2020. godine izgubio je od najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića posle pet setova.

Da li će sada Dominik Tim opravdati ovu specijalnu pozivnicu ostaje da se vidi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading