CRVENA ZVEZDA OD SVIH NEVOLJA JAČA: Dušmani na sve načine pokušavaju da spreče dominaciju tima sa Malog Kalemegdana

Autor:

Sport

10.01.2023

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako sabotiran od strane Španaca, Kampaco jasno poručio da ostaje u klubu.

CRVENA ZVEZDA OD SVIH NEVOLJA JAČA: Dušmani na sve načine pokušavaju da spreče dominaciju tima sa Malog Kalemegdana

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde u utorak uveče u dvorani "Aleksandar Nikolić" dočekuju Real iz Madrida u okviru 18. kola Evrolige, a na parketu ponovo neće biti Fakunda Kampaca.

Argentinski organizator igre je na Mali Kalemegdan stigao u decembru prošle godine, ali je klubu onemogućeno da ga registruje za Evroligu, koja je udarila zabranu crveno-belima da do marta licenciraju nove igrače. Za to vreme, iskusni plejmejker se sa ekipom uigrava na utakmicama AdmiralBet ABA lige.

Međutim, u klubu bi bili prezadovoljni da je to jedini problem sa kojim se suočavaju ove sezone. Krenimo redom...

Nedugo posle starta sezone, u klub je stigao Luka Vildoza. Argentinac je odmah pokazao klasu i postao je ljubimac navijača, ali kao što je slučaj sa njegovim sunarodnikom Kampacom, ni oko dolaska Vildoze stvari nisu tekle glatko.

Republika

Foto: Starsport

Luka Vildoza

Kada su crveno-beli ozvaničili da su doveli Luku, njegov bivši klub Baskonija je počela da traži da joj se uplati dva miliona evra.

Zvezda nema nikakvu obavezu kada je Vildoza u pitanju. Te probleme moraju da reše Luka i Baskonija - govorio je tih dana predsednik kluba sa Malog Kalemegdana Nebojša Čović.

Argentinac je momentalno unapredio igru crveno-belih, a mesto u startnoj petorci je izgubio dotadašnji prvi plej Džejlen Adams. Prema tome, sa čovekom koji je u crveno-belo jato stigao kao MVP australijske lige je raskinuta saradnja.

Republika

Foto: Starsport

Džejlen Adams

Ipak, rezultati nisu bili na nivou, pošto je Zvezda u Evroligi posle sedam kola imala skor 1-6, dok se na sve to nadovezao i poraz od Zadra u regionalnoj ligi.

Tada je Mali Kalemegdan napustio šef stručnog štaba Vladimir Jovanović, čiji neosporni talenat očigledno nije bio dovoljan da ispuni visoka očekivanja kakva su u Crvenoj zvezdi.

Na njegovo mesto je stigao iskusni Duško Ivanović i tada se situacija u klubu okrenula za 180 stepeni. Crveno-belima je sve krenulo od ruke, počeli su da nižu pobede i da dominiraju nasvim frontovima.

Republika

Foto: Starsport

Duško Ivanović

Šlag na tortu trebalo je da bude zatim dolazak Kampaca, ali se to pretvorilo u mučenje od strane Evrolige. Čak se stidljivo pričalo i da bi zbog cele situacije oko registracije Argentinac mogao da napusti klub, ali je on na društvenim mrežama potvrdio da nema nameru da ide iz Zvezde.

Zvezdu muče i povrede

Crveno-beli se susreću i sa ogromnim problemima što se tiče povreda. Uvodne nedelje sezone su propustili Nemanja Nedović i Ognjen Dobrić, a kada su se oni oporavili Duško Ivanović je kratak period imao kadrovsku situaciju za poželeti. Međutim, to nije potrajalo dugo, pošto se na "večitom derbiju" povredio Nikola Ivanović, zatim je van terena odvojen Hasan Martin, da bi na kraju iz ekipe ispao i Luka Vildoza.

Poslednji u nizu problema je nastao oko prelaska Nikole Topića u FMP Meridian. Potvrda da je mladi plejmejker novi igrač "pantera" stigla je u trenutku dok je Zvezda gostovala Valensiji u Evroligi, a on je bio u protokolu za meč. Crveno-beli su slavili na toj utakmici, ali postoje najave da će Španci tražiti da im se dodeli pobeda za zelenim stolom.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Topić

Uz sve to, AdmiralBet ABA liga je poništila registraciju Topića za klub iz Železnika i time mu onemogućila da igra i stiče preko potrebno iskustvo.

Na kraju, zaključak je jasan. Crvena zvezda ove sezone se suočava sa mnogo problema, bočni vetrovi udaraju sa svih strana, ali apsolutni vladar srpske i regoinalne košarke odoleva i iz svega izlazi jači nego ikad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading