UZBUĐENJE ĆE BITI NEUPOREDIVO VEĆE! Niko ne bi rekao da ovo pojačava želju za intimnim odnosima kod žena!

Autor: N.J.

Lifestyle

26.11.2022

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pilates poboljšava opštu kondiciju i zdravlje.

UZBUĐENJE ĆE BITI NEUPOREDIVO VEĆE! Niko ne bi rekao da ovo pojačava želju za intimnim odnosima kod žena!

Foto: Shutterstock

Ilustracija

Pilates je oblik vežbe koji se obično izvodi na prostirkama za jogu kako bi se poboljšala fleksibilnost i ojačali mišići. I to nije sve, on može doneti još mnogobrojne prednosti i to baš vezi sa seksualnim životom! Zapravo, pilates čini čuda za seksualne živote, pokazalo je istraživanje, a piše "Dejli mejl".

Istraživači su proučavali žene starosti od 20 do 50 godina koje su imale seksualnu disfunkciju, koja se definiše kao bilo koji stalni seksualni problem povezan sa ličnim nevoljama, uključujući gubitak libida. Žene su bile uključene u program koji je trajao dvanaest nedelja, tj. program pilatesa, pohađajući časove od 60 minuta dva puta nedeljno. Procenjeni su na početku i na kraju programa sa detaljnim pitanjima o uzbuđenju, lubrikaciji, orgazmu i bolu.

Foto: Izvor: Unsplash/ bruce mars

Devojke vežbaju

Studija, objavljena u časopisu Revista Internešnal de Andrologia, otkrila je da su se rezultati seksualne funkcije žena poboljšali u proseku za 143 odsto nakon programa. Profesor Ahemt Čokče iz Turske, rekao je da pilates može poboljšati seksualnu funkciju zbog svojih fizioloških i psiholoških prednosti.

Inače, prenosti pilatesa su lepo oblikovani mišići, izdržljivost, naglašava pravilno disanje, prava leđa, a vremenom postajete usklađeni sa sopstvenim telom. Svaka pilates vežba ima nekoliko osnovnih načela. Naglasak je na kvalitetu pokreta, mnogo više nego na broju urađenih vežbi. Prednost se daje srednjem delu tela, jer pilates taj deo upravo najviše i pokreće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading