UHAPŠEN SA 35 KG MARIHUANE, BIO U ZATVORU, OD MUP UZEO 800.000: Žalio se da ga je tokom protesta presreo kordon i da je prebijen na Terazijama

Autor:

Hronika

26.11.2022

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Juče je tokom dana uhapšen S. M. sa 35 kilograma marihuane, koji je već dobro poznat istražnim organima.

UHAPŠEN SA 35 KG MARIHUANE, BIO U ZATVORU, OD MUP UZEO 800.000: Žalio se da ga je tokom protesta presreo kordon i da je prebijen na Terazijama

Foto: Ilustracija: Shutterstock

Kako Republika nezvanično saznaje iz izvora bliskih istrazi, uhapšeni S.M. je aktivno uključen u transport narkotika i dopremanje droge na područje centralne Srbije i njihovu neposrednu distribuciju.

S.M. je osuđivan 2021. godine za krivično delo Uvreda na novčanu kaznu u iznosu od 40.000 dinara, i aprila 2021. godine za krivično delo Ugrožavanje sigurnosti, na kaznu zatvora u trajanju od 3 meseca, uslovno na godinu dana.


Uvidom u sredstva javnog informisanja, ustanovljeno je da je tokom 2020. godine Beogradski centar za ljudska prava podneo Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv policijskih službenika koji su 8. jula 2020. godine učestvovali, kako naglašavaju, u zlostavljanju S. M. On je, ističu, brutalno pretučen na Terazijama tokom protesta održanog 8. jula 2020.

Centar je takođe podneo inicijativu Zaštitniku građana za pokretanje postupka kontrole rada MUP-a, a S. M. obezbedio pregled lekara specijaliste sudske medicine čiji izveštaj će biti dostavljen Tužilaštvu i Zaštitniku građana.

Tim povodom, on je 12.07.2020. godine, za YouTube kanal Beogradskog centra za ljudska prava dao izjavu o navodnom policijskom zlostavljanju, da je bio kod hotela Moskva te da je hteo da krene ka Skupštini, ali da mu "kordon to nije dozvolio".

Portal Direktno je u julu 2020. godine objavio izjavu u kojoj S.M. ističe da je pripadnik Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd, ali da će dati otkaz, da bi nakon toga bilo objavljeno da S.M. radi kao vozač u Vatrogasno-spasilačkom odeljenju i da je Sektor unutrašnje kontrole ptotiv njega podneo krivičnu prijavu zbog sumnje da je lažirao prebivalište i na ime putnih troskova od MUP-a uzeo oko 800.000 dinara. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading