STANITE NA JEDNU NOGU I OTKRIJTE DA LI VAM JE ZDRAVLJE UGROŽENO: Znak koji upozorava na bolesti

Autor:

Lifestyle

10.10.2021

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fiziolog otkrio da problem s ravnotežom može da bude signal narušenog zdravlja!

Foto: pixabay.com

Stopalo

 

Možete li dugo da stojite na jednoj nozi, a da ne izgubite ravnotežu? Probajte, važno je. Škotski fiziolog Don Skelton otkrio je na koje zdravstvene probleme može da ukazuje ovaj problem.

Prema zaključcima specijaliste, ova sposobnost se pogoršava u dobi od 35 do 40 godina, što ukazuje na poremećaj u mišićima i radu mozga. Telu postaje sve teže da kontroliše i obrađuje informacije o položaju u prostoru, kretanju mišića i zglobova.

Zato trening stabilnosti na jednoj nozi, prema mišljenju fiziologa, pomaže ne samo u sprečavanju mehaničkih povreda usled pada, već i umanjuje rizik od razvoja demencije.

"Bolesti nervnog sistema, unutrašnjeg uha, kardiovaskularna oboljenja, emocionalni poremećaji i mnoge druge tegobe mogu dovesti do neravnoteže. Neke od ovih bolesti mogu imati fatalne posledice", napominje direktor odseka za nervne bolesti Univerziteta Sečenov Vladimir Parfjonov.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading