ZA LEĐA BEZ BOLOVA

Autor: Republika

Lifestyle

12.06.2021

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otklonite štetu pričinjenu sedenjem i podignite nivo snage celog tela uz pomoć ove jednostavne vežbe. Zaradićete i povećanje radijusa pokreta, i to brzo.

I nije neka vest da previše sedenja u životu vodi ka dalekosežnom uništavanju zdravlja, a opet, vrlo malo ljudi svesno je da ovaj položaj tela može da stvori probleme praktično odmah.

Setite se povijenih, bolnih leđa zbog kojih ste morali da uzmete bolovanje, ili slabih gluteusa koji nemoćno gledaju u pod teretane tamo gde se radi mrtvo dizanje.

Međutim, ova dinamična vežba, fokusirana na razgibavanje škripavih zglobova, pomoći će vam da otklonite štetu koju vam je nanela udobnost dnevne sobe.

Škorpion je odličan za istezanje celog tela, kažu fitnes-majstori. Razgibaćete ramena, kičmu i kukove, što je protivotrov za celodnevno sedenje.

Uz to, kontrola nad celim telom koja je potrebna da bi se vežba izvela povećaće ukupnu snagu, dok će koncentracija na pravilnom pokretu poboljšati propriocepciju (svest o celom ili delovima tela u prostoru), čineći vas efikasnijim tokom svih drugih treninga.

Ubacite pet minuta ove vežbe u dnevni raspored i odstranićete otrov iz delova tela ugroženih preteranim izlaganjem stolici za mesec dana. Naravno, pre vežbe pomerite sto.

Prvi položaj

Sedite na pod savijenih kolena, sa rukama iza sebe. Podignite zadnjicu oko pet centimetara od poda i namestite se u kraba-poziciju. Ostanite u ovom položaju nekoliko senudi i uživajte u istezanju koje osećate u ramenima.

Drugi položaj

Da biste se zarotirali prema podu, pomerite desni lakat ka levom kolenu i uvrnite torzo za 180 stepeni, tako da su vam grudi sad okrenute nadole.

Treći položaj

Sada, s obema rukama, desnim stopalom i pogledom na podu, nastavite uvrtanje u kontinuiranom pokretu, podižući levu nogu gore i unazad, tako da se nadvije preko desne, otvarajući kukove.

Četvrti položaj

Podignite levu ruku i još uvrnite leđa, tako da spustite levu nogu na pod. Kako vas ovo vraća u kraba-poziciju, zadržite levu ruku gore, a desnu nogu pruženu. Ponovite pokret na suprotnu stranu i probajte da se ne ošamutite.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading