MALE TAJNE VITKIH LJUDI: Izbegavajte ove namirnice jer izazivaju NADUTOST

Autor: Krstarica

Lifestyle

20.05.2021

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako hoćete da se rešite nadutosti evo koje namirnice treba da izbegavate.

RepublikaFoto: pixabay.com
Izbegavajte ovu hranu i neće biti nadustosti

Svima je poznata priča da od ishrane zavisi i to kako ćemo da izgledamo, odnosno da li ćemo da budemo vitki ili gojazni, ali ima namirnica koje čine da se osećamo i izgledamo naduto, pa je pametno da iz izbegavamo, posebno neposredno pred odlazak na plažu.

Evo o kojim namirnicama je reč:

  • Slatki kokteli. Na plaži je ponekad teško odoleti pinja koladi ili koktelima sa rumom, ali šećer koji se nalazi u tim napicima veliki je neprijatelj ravnog stomaka.
  • Gazirana pića. Iako ste verovatno svesni da ovi napici nisu dobri za vašu liniju, probleme mogu da napravi i gazirana voda. Izbegnite nadutost i pojavu gasova i odustanite od gazirane vode neposredno pre odlaska na plažu.
  • Mlečni proizvodi. Ako ste netolerantni na laktozu ili vam mlečni proizvodi ne prijaju na neki drugi način, nemojte ih uzimati neposredno pre odlaska na plažu ili u posebnim prilikama. Možete osetiti nadutost, gasove ili bol u stomaku.
RepublikaFoto: pixabay.com
So zadržava vodu u organizmu
  • So. Veoma slana jela ne izazivaju uvek nadutost, ali so ima osobenost da zadržava vodu u organizmu.
  • Kupusasto povrće. Ove namirnice su generalno odlične za mršavljenje, ali ih izbegavajte neposredno pre odlaska na plažu ili neku posebnu priliku jer mogu da izazovu nadimanje.
  • Žvakaća guma. Izbegavajte žvakaće gume kad god želite da izgledate besprekorno jer mogu da izazovu nadimanje stomaka.
  • Gazirana pića. Iako ste verovatno svesni da ovi napici nisu dobri za vašu liniju, probleme mogu da napravi i gazirana voda. Izbegnite nadutost i pojavu gasova i odustanite od gazirane vode neposredno pre odlaska na plažu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading