FENOMENALAN ČAJ OD HIBISKUSA: Snižava pritisak, pomaže kod mršavljenja, jača imunitet...

Autor:

Lifestyle

02.06.2020

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su čajevi od kamilice, šipka ili lavande jako popularni, o čaju od hibiskusa se malo zna iako poboljšava zdravlje na mnogo načina.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pre svega je važno znati kako je to napitak prepun antioksidansa koji se bore protiv negativnog uticaja slobodnih radikala u telu, navodi "Ordinacija.hr". 

Ova vrsta čaja je odlična ako ste na dijeti, pokušavate da snizite holesterol, očuvate zdravlje srca ili steknete jak imunitet i ostanete dobre volje...

Čaj od hibiskusa se priprema od sušenih cvetova tako da ga krasi i predivna tamno crvena boja. Ima slatkast i gorak ukus pa se može konzumirati hladan ili topao. Šta još nudi čaj od hibiskusa? 

Prirodan je lek za bakterijske infekcije

Bakterije mogu uzrokovati brojne infekcije, od bronhitisa do upale pluća. Spomenuli smo da se radi o jakom antioksidansu, pa nije ni čudo što čajem od hibiskusa možete krenuti hrabro u borbu protiv bakterija. 

Snižava krvni pritisak

Naučnici su brojnim istraživanjima potvrdili da pogoduje zdravlju srca i snižava krvni pritisak, i to samo nakon četiri nedelje ispijanja čaja. I ako nemate problema sa zdravljem, ovaj napitak će vas osvežiti, bio hladan ili topao.

Umiruje i poboljšava raspoloženje

Flavonoidi iz ovog čaja su dobri za mentalno zdravlje – ublažavanje simptoma depresije i poboljšavanje raspoloženja. Ako vas "napadne" loše raspoloženje jednostavno skuvajte čaj od hibiskusa i u kratkom roku ćete se osećati mnogo bolje.

Pomaže kod mršavljenja

Ovaj herbalni napitak podstiče gubitak kilograma pa je zato često sastojak preparata za tu namenu. On će ubrzati metabolizam i pomoći u razgradnji ugljenih hidrata i masnoće te će ublažiti osećaj gladi.

Jača imunitet

Jaki antioksidanti iz ovog čaja mogu poboljšati vaš imunitet i pojačati stvaranje belih krvnih zrnaca koji su važni u odbrani organizma od infekcija.

Olakšava menstrualne bolove

Ovo je jedan od najboljih prirodnih pripravaka za olakšavanje ženskih tegoba.Osim grčeva on će umanjiti i nadutost.

Deluje kao prirodan diuretik

Hibiskus ima diuretička svojstva koja pomažu kod izlučivanja viška tečnosti iz organizma te ublažava zatvor. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading