AMERIKANKA DOŠLA NA SRPSKU SVADBU PA DOŽIVELA SLOM ŽIVACA: Ovo je DIVLJE, da mi je neko rekao ne bih mu verovala (VIDEO)

Autor: M.O.

Lifestyle

23.01.2024

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije očekivala je sve toliko intenzivno na našim veseljima.

AMERIKANKA DOŠLA NA SRPSKU SVADBU PA DOŽIVELA SLOM ŽIVACA: Ovo je DIVLJE, da mi je neko rekao ne bih mu verovala (VIDEO)

Foto: Tiktok

Eli je poreklom Amerikanka koja sada živi u Bosni i Hercegovini, a u videu koji je objavila na TikToku je dala do znanja kako su velike razlike u običajima američke i balkanske svadbe. 

Ona je našu svadbu nazvala divljom

- Venčanje na Balkanu traje oko 15 sati. Svi se okupe u mladoženjinoj kući oko podne kako bi uživali u piću, druženju, slušali tradicionalnu muziku, koju izvodi harmonikaš - rekla je Eli koja je u kratkom videu prepričala svoje doživljaje, pa nastavila kako nakon toga svi sedaju u svoje automobile te kreću do mladine kuće, a sama vožnja je naravno propraćena trubom i mahanjem zastave. 

@ellieandsenci Balkan weddings are truly somethin else… 🤣🎶🍾🔫 #balkanfyp #bosnia #croatia #serbia ♬ original sound - Ellie & Senci 🇺🇸🇧🇦

- Kada stignu, mladoženjin kum kupi mladu od njenog oca, a ovaj običaj je više simboličan i pretvore ga u zanimljiv preformans kako bi odali počast tradiciji. Nakon što mlada izađe, svi je dočekaju sa oduševljenjem, ali nisam očekivala da će ljudi tom prilikom pucati u vozduh iz puške ili pištolja u znak slavlja. To nikada u Americi ne bi prošlo. Kolona zatim vozi kroz grad i pravi što veću buku. Parovi se prvo venčavaju u crkvi, pa onda građanski - Eli.

 

@ellieandsenci Bosnian vs American cultural differences (part 2!) 🇧🇦🇺🇸 Are there any others we missed?! Leave your favorite Balkan-isms in the comments! 👇 & if you’re new here, follow along for more Balkan humor and cultural insights from a Bosnian/American couple that loves to travel! ☺️🌍🫶 • • • #bosnia🇧🇦 #bosnianculture #bosniaandherzegovina #bosnaihercegovina #american #culturaldifference #balkantiktok #bosnianfood ♬ original sound - Ellie & Senci 🇺🇸🇧🇦

Jedan korisnik društvene mreže je odlučio naglasiti kako ovo ipak nije slučaj kada je u pitanju venčanje u Hrvatskoj. 

- Ne i u Hrvatskoj, odnosno, ne sve što si ovde navela. Hrvatska je većinom katolička i nemamo muslimaska venčanja. Takođe ovde se ne puca iz vatrenog oružja - glasio je jedan komentar. 

- Dobro nam došla na Balkan - glasio je drugi. 

Jasno je da se venčanja i svadba razlikuju u zavisnosti od narodnih običaja i same zemlje, ali isto tako treba prihvatiti sve različitosti i uživati u njima. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading