STRUČNJACI OTKRIVAJU: Ovo su savršene godine da kažete "DA" - veza će duže trajati, a u ovom periodu parovi se najviše svađaju!

Autor: N.J.

Lifestyle

08.12.2022

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jeste li spremni da kažete "da"?

STRUČNJACI OTKRIVAJU: Ovo su savršene godine da kažete "DA" - veza će duže trajati, a u ovom periodu parovi se najviše svađaju!

Foto: pixabay.com

Možda je sledeća godina baš vaša! Ljudi imaju različita shvatanja kada je reč o braku. Neki su možda mislili da će ući mnogo ranije u ozbiljniju vezu, a to se nije dogodilo, dok su drugi "bežali" od braka ali kako se kaže "od onoga što bežiš to te i stigne". Prema određenom istraživanju postoji idealna starost, odnosno vreme kada bi trebalo da stupite u brak. Možda ste stvari drugačije zamišljali, ali evo šta kažu stručnjaci.

Prema stručnjacima Tomu Grifitsu i Bajnu Kristijanu, autorima knjige “Algoritmi za život: kompjuterska nauka o ljudskim odlukama”, najbolje je sklopiti brak u 26. godini.

Kako piše Mirror, njihovo istraživanje kaže da kada ispunite 37 odsto nekog cilja, dosegli ste savršenu tačku za izvršavanje svog plana; odnosno – ako prosečna osoba svoju bolju polovinu traži između 18. i 40. godine, tada je idealno doba 26 godina jer je do tada prošlo 37 posto od ukupnog vremena traganja za partnerom.

Foto: pixabay.com

Dve burme za venčanje na jastuku

Prema ovoj teoriji, ako ste mlađi ili stariji od 26 godina, prečesto ćete se svađati sa svojim partnerom i veza jednostavno neće uspeti. Naravno, pravilo od 37 odsto nije savršeno i zapravo ne objašnjava činjenicu da se naši ukusi između 18. i 40. godine života mogu promeniti i možda u nekom trenutku počnemo da tražimo nešto drugačije. Ipak ovi stručnjaci tvrde da je veća verovatnoća da će veza biti dugoročna ako se venčate u 26. godini života, prenosi "Krstarica".

Nikolas H. Volfinger, sociolog sa Univerziteta u Juti se ipak protivi ovoj teoriji, pošto je u julu 2015. otkrio da je najbolje doba za stupanje u brak između 28. i 32. godine, što je više od 45 posto od ukupnog vremena traganja za partnerom. Na taj način, smanjuje se mogućnost da dođe do razvoda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading