6 POZA koje ekspresno TOPE KILOGRAME: Uživajte u intimnom treningu

Autor: Republika/Krstarica

Lifestyle

19.08.2021

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi dobro znamo da je akcija u krevetu veoma zdrava, kako fitički, tako i psihički, ali postoje poze koje troše ubedljivo najviše kalorija dok ih upražnjavate.

Republika

Foto: instagram.com/michelle_lewin

Neka vam vođenje ljubavi zameni trening

Dakle, ne samo što ćete uživati u eksploziji strasti dok se seksate u ovim pozama, već ćete izgubiti popriličan broj kalorija i tako, u neku ruku, odraditi ozbiljan trening.

Evo o kojim seks-pozama je reč.

Misionarska

Grešite ako mislite da najbolji potezi u seksu podrazumevaju isključivo komplikovane vratolomije iz Karma Sutre. Ako ste oboje jednako predani, ova "dosadna“ poza može da pruži pravi trening središnjem delu tela.

- Misionarska je veoma potcenjena - kaže stručnjak za seks Rebeka Dakin iz Britanije. Ova poza može biti prilično energična, a stiskanje zadnjice može biti odlično za zatezanje gluteusa. Partner koji je dole može telo da usmeri ka gore i na tako uključi trbušne mišiće i upotrebi gluteuse, pa da se oba partnera kreću zajedno.

Dogi stajl

- Zaista možete raditi na uključivanju centralnog dela vašeg tela u ovu pozu - kaže Rebeka i dodaje:

- Pobrinite se i da zadnjicu pomerite ka gore, a ne da muškarac odradi sav posao. Tako ćete koristiti svoje kvadricepse i gluteuse.

 

Most

U poziciji mosta, žena je okrenuta prema gore, koristeći i ruke i noge kako bi održala svoju telesnu težinu u vazduhu. Ova poza angažuje sve glavne mišićne grupe: bicepse, tricepse, trbušne mišiće, gluteuse, kvadricepse i listove. Ali, upozoravamo vas, nije lako. Možda prvo treba da isprobate s jastucima ispod leđa kako biste lakše držali svoju težinu – i tada ćete uposliti zadnjicu i mišiće unutrašnjeg dela butina.

Poza lotus

Ako ste upoznati s pozicijom lotusa u jogi onda verovatno znate šta ona podrazumeva. Rebeka objašnjava:

- Ako on sedi prekrštenih nogu, a žena sedne na njega i obgrli ga nogama, poza može biti vrlo energična. Ipak, morate se uskladiti kako biste se pravilno kretali. Središnji deo je ovde važan za stabilizaciju tela, a pritisak na gluteuse daje priliku za dobar trening.

Kolica

Nagrada za seksualnu pozu s najmanje seksi imenom ide pozi kolica. Ona je sjajan način za vežbanje mišića. Žena je nagnuta prema podu i koristi svoje ruke za ravnotežu u položaju poput daske. Zatim muškarac podiže njene noge i drži ih u visini struka. Za njega je ovaj položaj odličan za noge i centralni deo tela, dok kod nje rade i za ruke, kaže Rebeka.

Kaubojka

- Ključ ovog položaja je čučanje s ravnim stopalima - kaže Rebeka. Na taj način ćete odjednom trenirati noge, stomak i zadnjicu. Ako su vam čučnjevi previše intenzivni za početak, možete pokušati s uobičajenim položajem kaubojke – s kolenima prema dole. I dalje ćete raditi na donjim trbušnim mišićima, a ako obgrlite nogama partnera, angažovaćete i svoje kvadricepse i listove.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading