HOLIVUDSKI KUVAR U BEOGRADU: Sprema svoje poznate tartufe i pastu

AUTOR: E. S. T.

petak, 11. 5. 2018.| 05:14 >> 12:21

0

Popularni kuvar Marko Saso dolazi u Beograd, a u intervjuu za Srpski telegraf je otkrio da najviše voli da kuva za Dejvida Bouvija. Pored poznatog muzičara, Saso je kuvao i za Andreu Bočelija, Meril Strip i Toma Kruza.

Foto: Promo
Marko Saso

Poznati italijanski kuvar koji je svoju veštinu brusio u Americi, šef Marko Saso, po drugi put će posetiti Beograd kao gostujuća kulinarska zvezda u restoranu "Enso". Jedan od omiljenih kuvara poznatih ličnosti poput Andree Bočelija, Dejvid Bovija, Meril Strip i Toma Kruza, spremaće specijalitete sa pastom i tartufima od 15. do 17. maja. Mnogi ljudi koji su prethodne godine želeli da probaju Sasov meni, nažalost nisu dobili priliku. U intervjuu za Srpski telegraf rekao je da je to glavni razlog zbog kojeg je ponovo došao.

Da li možete da nam date neki savet o pripremi paste kod kuće?

- Naravno, biće mi zadovoljstvo. Tajna dobre paste je svakako ista kao tajna svakog drugog jela - dobri sastojci. U koliko nemate dobre sastojke, u startu ste u zaostatku. Dakle, koristite dobra jaja i dobro brašno. Takođe, masa od koje ćete praviti pastu mora da bude tvrda i konkretna. Mislim da je to dosta za sada, a za još saveta možete doći u Enso, pa ćemo se ispričati.

Foto: Promo
Marko sprema svoj specijalitet

Kuvali ste za mnogo poznatih u SAD. Ko je imao najčudnije zahteve, a ko je bio najskromniji gost?

- Ne mogu da se setim određene osobe koja je bila specijalno komplikovana. Koliko god ljudi misle da zvezde izvoljevaju, ja nisam stekao takav utisak. Pošto su stalno pod reflektorom, oni zapravo cene kada mogu da odu negde, ručaju u tišini i uživaju u miru. Iz mog iskustva, zvezde su mnogo "jednostavniji" gosti od onih koji se ne bave javnim poslom. Dešavalo se, doduše, da traže još tartufa. Ali kako im zameriti, tartufi jesu fascinantna stvar. Najjednostavnija je bila Džejmi Li Kertis koja je uvek jela salatu od jastoga i nikada nije imala nikakvu primedbu. Omiljen je, naravno bio Bovi. Ali tu sam subjektivan.

Šta ćete pripremati za Beograđane ovaj put?

- Ovaj put imam sjajan meni, malo više naklonjen ljubiteljima mesa, ali će moći da se prilagodi i vegeterijancima. Spremam pastu, naravno, jagnjetinu, divljeg vepra i neizostavne njoke na moj način. Posebno za sladokusce, spremam čizkejk na njujorški način, pečen i topao. Naravno, pretpostavljate da će se kroz sva jela provlačiti moja omiljena namirnica, tartufi.

Posle rukovanja ovim stvarima, ruke OBAVEZNO PERITE kako se ne bi zarazili
Posle rukovanja ovim stvarima, ruke OBAVEZNO PERITE kako se ne bi zarazili
0
Dizel motori imaju veći obrtni moment od benzinca: Evo kako to utiče na snagu, i šta je bolje za vožnju
Dizel motori imaju veći obrtni moment od benzinca: Evo kako to utiče na snagu, i šta je bolje za vožnju
0

KOMENTARI 0


Srpski telegraf poklanja Srpski kuvar: Vanja Bulić kuva za vas
Srpski telegraf poklanja "Srpski kuvar": Vanja Bulić kuva za vas
0
SAMO ZA GURMANE: Uživajte na Danima mađarske kuhinje
SAMO ZA GURMANE: Uživajte na Danima mađarske kuhinje
0
UKUS I TRADICIJA: Posetite prvi Festival srpske trpeze 22. septembra
UKUS I TRADICIJA: Posetite prvi Festival srpske trpeze 22. septembra
0
Tajni sastojak velikih kuvara: Često je bacamo, a ona je zapravo ključna za pripremanje ukusnih specijaliteta
Tajni sastojak velikih kuvara: Često je bacamo, a ona je zapravo ključna za pripremanje ukusnih specijaliteta
0
Posle rukovanja ovim stvarima, ruke OBAVEZNO PERITE kako se ne bi zarazili
0

Posle rukovanja ovim stvarima, ruke OBAVEZNO PERITE kako se ne bi zarazili

Nema ko ih ne jede za doručak! Evo koliko jedna prženica ima kalorija
0
Nema ko ih ne jede za doručak! Evo koliko jedna prženica ima kalorija
DOPUNJENA STVARNOST: Srbija u korak s tehnologijom
0
DOPUNJENA STVARNOST: Srbija u korak s tehnologijom
Pse smo pretvorili u pametne lenjivce
Ljubimac

Pse smo pretvorili u pametne lenjivce

magazin Pas

 - sreda, 19. 2. 2020. u 04:13 0

Prema novom istraživanju, pomalo uvredljivom za pse, tepanje i tretiranje psa kao da je beba možda je dovelo do toga da naši ljubimci...

Pogledajte kako izgleda najviši NEBODER u Evropi! 34 lifta voze do 90. sprata, a pravilo ga je 20 hiljada radnika!
Putovanja

Pogledajte kako izgleda najviši NEBODER u Evropi! 34 lifta voze do 90. sprata, a pravilo ga je 20 hiljada radnika!

Republika

 - sreda, 19. 2. 2020. u 03:12 0

Najviši neboder u Evropi nalazi se u Sankt Peterburgu, a odmah po završetku gradnje upisan je u Ginisovu knjigu rekorda.

Uvrstite OVE namirnice u jelovnik i kosa će vam brže rasti
Lepota

Uvrstite OVE namirnice u jelovnik i kosa će vam brže rasti

Novosti, Republika

 - sreda, 19. 2. 2020. u 02:11 0

Ako imate osećaj da vam kosa sporo raste, ubrzajte njen rast na prirodan način, pomoću određenih namirnica. Osim što su dobre za kosu,...

HOROSKOP ZA SREDU 19. 2. - Bikovima će da zašuška lova, a slobodne Vodolije očekuje romantično veče sa veoma atraktivnom osobom
Horoskop

HOROSKOP ZA SREDU 19. 2. - Bikovima će da zašuška lova, a slobodne Vodolije očekuje romantično veče sa veoma atraktivnom osobom

Republika

 - sreda, 19. 2. 2020. u 01:49 0

Dobro, vreme je da malo pogledamo i u nebo... Planeta levo, planeta desno, konstalacija ovde, konstelacija onde - toliko je toga što nam...

Ne igrajte se sa njima: Ovi znakovi su jako osvetoljubivi
Horoskop

Ne igrajte se sa njima: Ovi znakovi su jako osvetoljubivi

b92

 - sreda, 19. 2. 2020. u 01:49 0

Oni ne dopuštaju da onaj ko ih je povredio prođe nekažnjeno.

Uzdasi tokom s*ksa odaju da li partner vara
Uzdasi tokom s*ksa odaju da li partner vara
0

Jedno istraživanje sprovedeno na 1.000 muškaraca i žena pokazalo je zanimljive rezultate koji se...

Zlatna pravila za boje u stanu: Crvena nije za spavaću sobu, a ako se OVA nađe u kuhinji, cena nekretnine se srozava načisto!
Zlatna pravila za boje u stanu: Crvena nije za spavaću sobu, a ako se OVA nađe u kuhinji, cena nekretnine se srozava načisto!
0

Kada biramo boju za spavaću ili radnu sobu, kuhinju, dnevni boravak nije dovoljno da razmišljamo...

  • Na kiosku
    Danas na kioscima

    Samo u Srpskom telegrafu - informacije kojih nema u drugim medijima

    Naslovna za 19. 2. 2020.