DŽEJMI OLIVER IZBEGAVA JEDNU NAMIRNICU I TAKO JE SKINUO 12 KILOGRAMA: Ova dijeta je SAN - "Jeo sam više nego pre"

Autor: N.J.

Lifestyle

01.03.2023

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fokusirao se na to šta jede, ali ne i koliko jede.

DŽEJMI OLIVER IZBEGAVA JEDNU NAMIRNICU I TAKO JE SKINUO 12 KILOGRAMA: Ova dijeta je SAN - "Jeo sam više nego pre"

Foto: YouTube/ Jamie Oliver

Gubitak na kilaži ne znači uvek da morate jesti manje već da birate šta unosite. Džejmi Oliver, voditelj i kuvar objasnio je na koji način je skinuo kilažu. Kao profesionalni kuvar uspeo je da stručnost iskoristi u borbi protiv svoje težine za koju kaže da je varirala tokom godina. 

Od toga šta je jeo pa do spavanja i vežbanja, kuvar je otkrio i druge trikove za koje ističe da su mu pomogli da poboljša zdravlje i kondiciju.

- Meso mi više nije prioritet, već povrće, više sam spavao i kretao se. Izgubio sam 12 kilograma prilično brzo i nisam to učinio tako što nisam jeo. Jeo sam puno više nego pre - priča on.

Takođe objašnjava ako smanjite unos mesa, onda bi trebalo da pronađete druge načine za unos proteina. Jedna takva opcija su orašasti plodovi.

- Oni upola smanjuju rizik od srčanog udara. Nahranite njima i svoju decu - rekao je za radio "Tajms".

Foto: YouTube/ Jamie Oliver

Džejmi priprema pastu

Uključio je jednu namirnicu u ishranu koja je mu je pomogla da smrša. On veruje da su morske alge tajni sastojak kada je reč o mršavljenju. Istraživači sa univerziteta rekli su da će alginat, spoj koji se nalazi u običnim morskim algama, "zaustaviti telo da apsorbira mast" potiskujući probavu masti u crevima. Takođe, bogate su vlaknima, sadrži fukoksantin za koji se smatra da pomaže u ubrzavanju metabolizma i imaju malo kalorija.

- Mislio sam da su alge hipi stvari koje "putuju svetom", ali naši preci jeli su alge. To je najhranjivije na svetu - rekao je za "Dejli mejl".

Slavni kuvar objasnio je da je odlučio napraviti promenu nakon što je svoju karijeru proveo zanemarujući vlastito zdravlje, ali je još uvek menjao živote svojih fanova u TV emisijama koje su naglašavale važnost dobre, zdrave hrane.

- Shvatio sam da nisam proveo puno vremena brinući se o sebi - iskreno je rekao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading