SKANDALOZNA ODLUKA: Nikola Jokić nije najbolji igrač NBA lige!

Autor:

Sport

01.03.2023

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Makar po mišljenju bivših košarkaša.

SKANDALOZNA ODLUKA: Nikola Jokić nije najbolji igrač NBA lige!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Novinari "Atletika" sproveli su istraživanje među 101 bivšim NBA igračem u vezi sa aktuelnim dešavanjima i košarkašima u toj ligi, a odgovori su davani anonimno, kako igrači ne bi navukli bes navijača zbog svog mišljenja.

Na pitanje u kom su trebali da izaberu trenutno najboljeg košarkaša u ligi, preko 28 odsto bivših igrača je reklo da je Lebron Džejms i dalje broj 1 u najjačoj ligi sveta.

Tek na drugom mestu je Nikola Jokić, koji je osvojio 21,2 odsto, a za njim sledi Janis Adetokumbo sa 21 odsto. Četvrti je Luka Dončić, koji ima nešto preko 6 odsto glasova.

Foto: Tanjug/AP

Lebron Džejms i Janis Adetokumbo

Slična anketa je sprovedena i prošle godine, a tada je as Denver Nagetsa zauzeo tek peto mesto, sa jedva dva odsto glasova. Ipak, prošle sezone je ponovo proglašen za MVP-a lige, što je očigledno uticalo da sada više igrača glasa za njega.

Srpski centar se našao na trećoj poziciji liste u kojoj su bivši igrači birali najzabavnije košarkaše za gledanje. Prvi je Stef Kari, koji je osvojio preko 28 odsto glasova, sledi Dža Morent sa 15 odsto, dok je Jokić na trećem mestu sa deset odsto. 

Ispitanici su mogli da daju glas većem broju igrača na pitanje koji bi od njih dominirao i u njihovoj eri. Srbin je osvojio malo preko 14 odsto glasova, a na listi je zauzeo peto mesto, iza Lebrona, Durenta, Karija i Janisa.

Podsetimo, Denver Nagetsi su trenutno prvi na tabeli Zapada, a Jokić je prvi kandidat za osvajanje MVP nagrade, pošto u proseku ima tripl-dabl učinak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading