JEDITE OVIH ŠEST NAMIRNICA I SPAVAĆETE KAO BEBA: Konzumirajte ih bez griže savesti - ne goje i izvor su vitamina!

Autor: N.J.

Lifestyle

04.12.2022

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niske temperature i sve veći računi za struju mogu otežati spavanje.

JEDITE OVIH ŠEST NAMIRNICA I SPAVAĆETE KAO BEBA: Konzumirajte ih bez griže savesti - ne goje i izvor su vitamina!

Foto: Shutterstock

Stručnjaci su podelili najbolje namirnice za grejanje ove zime, prenosi "Miror". Evo načina da se ugrejete tokom hladnih zimskih noći

Stručnjak za spavanje Ešli Heinsvo otkrila je namirnice koje vas mogu prirodno zagrejati.

Cimet


Popularni začin često se nalazi u pekarskim proizvodima.

- Popiti mrvicu cimeta u čaši mleka uveče, neće vas samo zagrejati, već ćete se zbog triptofana u mleku koji izaziva san lakše odmoriti - rekla je ona za "Ekspres".

Ovsena kaša 


Iako se ovas često povezuje s hranom za doručak, stručnjak za spavanje je objasnio da ona takođe pomaže pre spavanja.

- Sporo se razgrađuju u vašem telu zbog visokog sadržaja mekinja i vlakana, a ta spora probava oslobađa energiju zagrevanja. Osim toga, ova hrana takođe sadrži melatonin koji poboljšava vaš san - kaže ona.

Orah


- Jesti orašaste plodove pre spavanja, kao što su kikiriki, bademi i pistaći, može ubrzati vaš metabolizam i podići toplinu vašeg tela, što će vas zagrejati za spavanje. Osim toga, ovi orašasti plodovi sadrže melatonin, prirodni hormon koji pomaže u kontroli ciklusa spavanja i stoga vam pomaže da malo zatvorite oči - ističe ona.

Banane


Ukusno voće često se konzumira kako bi osiguralo trenutnu energiju, ali guru spavanja otkrila je kako takođe pomaže u regulaciji temperature.

- Prepune vitamina B i magnezija, banane pomažu u radu štitne žlezde i nadbubrežnih žlezda, čime regulišu telesnu temperaturu toekom hladnog vremena. Zapravo, visoki nivoi magnezija ne samo da vas greju, već takođe pomažu vašim mišićima da se opuste i smire vaše telo kako biste lakše zaspali - kaže ona.

Đumbir


Ispijanje šoljice čaja od đumbira tradicionalno je sredstvo za lečenje prehlade, gripe i kašlja.

- Odlučite se za čaj od đumbira - a ako patite od začepljenog nosa zbog vremena, to će vam to olakšati i pomoći vam da bolje spavate.

Šargarepa

- I dok neko povrće možda nije najbolja stvar za konzumiranje pre nego što pokušate malo zatvoriti oči, šargarepa je jedno od povrća koje će pospešiti san jer sadrži alfa - karoten, kao i kalijum.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading