RUČAK ZA DANAS: Zapečene makarone - jeftino, brzo i lako!

Autor: N.J.

Lifestyle

04.12.2022

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spremite brz ručak za celu porodicu.

RUČAK ZA DANAS: Zapečene makarone - jeftino, brzo i lako!

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Serpica Recepti

Recept za odličnu testeninu je pred vama. Možete ga iskoristiti i u integralnoj verziji. Kako god da odlučite biće odlično!

Zanimljivo je što je recept podložan promenama, te ko voli sočnije sastojci bi trebalo da ostanu isti, a ako ne želite tako sočne makarone, smanjite mleko ili jogurt. Ovo jelo nazivaju jednim od jeftnijih, a dobijete količinu koja je dovoljna za celu porodicu.

Potrebno vam je:

Pakovanje makarona

Tri do četiri jaja

Jedna šolja ulja

Jedna šolja mleka

Litar jogurta

Pola kilograma spanaća ili blitve

Priprema:

Pleh nauljite pre pripreme. Zatim celo pakovanje makarona sipajte u pleh. Tri do četiri jaja umutite ručnom mutilicom. Zatim u smesu sa jajima dodajte i jednu šolju ulja, a onda i jednu šolju mleka. Ako već imate neke skuvane makarone, onda nemojte dodavati mleko, jer je sama testenina već mekana. Zatim sipajte jedan litar jogurta i jednu ipo kašičicu soli. Po ukusu dodajte i malo suvih začina, ne bi trebalo previše. Smesa od jogurta, mleka i jaja bi trebalo da izgleda kao na fotografiji iznad. Sve lepo sjedinite ručnom mutilicom. Možete da probate da li je slano po vašem ukusu, i prema tome dodati. Preporuka je da koristite kiseliji jogurt. Ako hoćete da ne bude samo testo, onda je preporuka da koristite ovoliko fila. Blitvu ili zamrznuti spanać takođe možete koristiti. Operite ga dobro ili iseckajte u seckalici. Možete iskoristiti oko pola kilograma.

Ako želite da dobijete malo zdraviji recept, koristite integralnu testininu. Blitvu dodajte u smesu od jogurta, lepo je promešajte. Prelijete je preko testenine. Papir za pečenje pokvasite, i stavite preko pleha.

Peče se pola sata, a nakon toga skinite papir. Nakon što ste skinuli papir pecite još 10 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading