HRANA VAM SE STALNO LEPI ZA TIGANJ? Ovo je prva stvar koju vas uče u školi kuvanja, a toliko je jednostavna!

Autor: N.J.

Lifestyle

26.11.2022

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od gorih scenarija u kuhinji je kada se hrana zalepi za tiganj.

HRANA VAM SE STALNO LEPI ZA TIGANJ? Ovo je prva stvar koju vas uče u školi kuvanja, a toliko je jednostavna!

Foto: pixabay.com

Kada pripremate hranu, definitvno najgori scenario je kada se namirnica ulepi, pa sledi mukotrpno pranje i ribanje koje oduzima vreme, a kida živce. Sada imate priliku da kupite tiganje koji mogu da spreče da se hrana lepi, ali ni to nekada nije rešenje. Kako se kaže "bolje sprečiti, nego lečiti", tako da delimo sa vama odličan trik kako da sprečite lepljenje hrane za tiganj tokom spremanja jela.

Srećom i za ovaj problem postoji rešenje i to zahvaljujući Sofi Luis. Ona je korisnica društvene mreže TikTok i podelila je trik pomoću kog efikasno rešavate problem lepljenja hrane prilikom prženja. Ona navodi da bi prvo trebalo da operete tiganj deterdžentom, a nakon toga pustite da se dobro osuši, a onda ga i prebrišete tako da nema ni kapi vode.

Foto: Shutterstock

Prljava kuhinja - raspoređeni tiganji

Sledeći korak uključuje da tiganj zagrejete na jakoj vatri, a onda ga sklonite sa ringle. Uzmite dve kašike soli i ravnomerno rasporedite po tiganju. Vratite tiganj na ringlu i sačekajte oko minut. Uzmite neki ubrus i uklonite so. Tiganj vraćate na ringlu i dodajte ulje. Nakon toga možete započeti sa prženjem hrane.

 

 

Ovaj video pogledalo je preko pet miliona ljudi, a malo je reći da su svi oduševljeni trikom koji je Sofi podelila. Neki su takođe potvrdili da ovaj trik "radi", a jedan korisnik je prokomentarisao da je ovo prva stvar koju je naučio u školi kuvanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading