MED OD BUNDEVE - Čisti telo od toksina i obnavlja jetru: kako ga napraviti

Autor: N.J,

Lifestyle

20.10.2022

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko je rekao da zdrava hrana mora da bude ružnog ukusa?

MED OD BUNDEVE - Čisti telo od toksina i obnavlja jetru:  kako ga napraviti

Foto: Piabay

Bundeva je kraljica jeseni i to sa pravom! Bogata je prirodnim antioksidantima i odličan je izvor vitamina C, E, K i B koji dopinose jačanju imuniteta i pomažu u održavanju zdrave i sjajne kose. Bundeva brzo zasiti, daje vam dodatnu energiju i poboljšava vid. Med od bundeve se, prema narodnom verovanju, preporučuje svima koji se bore sa virusima i bakterijama, kao i osobama koje su pile jaku terapiju, dobra je za obnovu jetre i čišćenja tela od toksina.

Imamo dva recepta, a vi možete spremati prema onom koji sami izaberete.

Priprema meda prema prvom receptu:

Uzmite bundevu od oko 9 kilograma, očistite je i sameljite u mlinu za meso, zajedno sa semenkama i jezgrom. Dodajte 5 kilograma meda. Narednih 10 dana mora da stoji uz svakodnevno mešanje na tamnom mestu. Jedanaestog dana smesu procedite kroz gazu. Sok se pije po 50 mililitara i to tri puta dnevno, 30 minuta pre svakog obroka.

 

Postoji i drugi način pravljenja meda

Priprema:

Potrebna je bundeva srednje veličine, isecite joj vrh toliko da se može doći do srednjeg dela bundeve. Očistite je od semenki. U njenu utrobu sipajte bagremov med, i vrhom koji ste isekli poklopite je. Ostavite je na tamnom mestu 10 dana, jedanaesti dan je možete konzumirati i to jedna kašika tri puta dnevno, pola sata pre obroka. Konzumirajte bundevin med 20 dana, da biste poboljšali rad vaših creva i uklonili toksine iz organizma.

Takođe kombinacija bundeve i meda pomaže ako imate problema sa nesanicom. Bundeva doprinosi celokupnom organizmu i čini da se osećate lepše i zdravije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading