Tojota pojačava ponudu hibrida

Razonoda

15.09.2017

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gotovo svaka druga prodata Tojota u Evropi danas je hibrid.

RepublikaFoto: Toyota media
Tojotin koncept sprotskog hibridnog vozila C-HR Hy-Power predstavljen je u Frankfurtu. Baziran je na modelu C-HR

Već danas se oko 40 odsto svih tojotinih modela u Evropi prodaje u hibridnoj verziji. Štaviše, kod pojedinih modela, kao što je auris taj udeo ide i do 60 odsto pa je odluka japanskog da se dodatno pojača ponuda hibrida nauštrb drugih verzija sasvim na mestu. Dakle, u konkretnom primeru aurisa, japanski proizvođač je zaključio da mu ne trebaju dve benzinske, dve dizel i jedna hibridna verzija kada je hibrid već najprodavaniji. Zato će ubuduće kupci tojotinih modela moći da biraju između najmanje dve hibridne verzije i tek ponekog dizela ili benzinca. Plan je da do 2020. godine većina tojota prodatih u Evropi budu upravo hibridne verzije. 

RepublikaFoto: Toyota media
Redizajniran Lend Kruzer predstavljen je u Frankfurtu

Naravno, ima vozila na kojima hibridna verzija i daje nije opcija, a tu svakako spada robusni terenac Lend Kruzer gde je dizel varijanta od 2,8 litara i dalje dominantna među kupcima u Evropi. Na Salonu u Frankfurtu predstavljena je obnovljena verzija ovog modela sa poboljšanim voznim osobinama zahvaljujući novom prednjem diferencijalu. Osim voznih osobina unapređen je enterijer, a neznatno je i izmenjen i dizajn prednjeg dela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading