SAHRANA UŽIČANINA KOJI SE UTOPIO U BAZENU: Porodica i prijatelji neutešni, tvrde da spasioci nisu bili na mestu

Autor: Zvezdana GLIGORIJEVIĆ

Hronika

23.10.2018

13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U utorak je održana komemoracija, a potom i sahrana Igora Bogosavljevića (38) iz Užica, koji je preminuo u petak na VMA, nakon šest dana od utapanja u Gradskom bazenu. Na komemorativnoj sednici, koja je održana u užičkoj bolnici, gde je Igor radio u bolničkoj apoteci, oprostili su se majka, očuh, rodbina, prijatelji i kolege.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Prijatelji o Igoru govore sve najbolje

Igorove kolege su govorile o Igoru kao nekom iz koga zrači dobrota, kome nikad ništa nije bilo teško, ni da skuva kafu, ni da ode po doručak, ni da zameni kolegu, pomogne...

Povodom njegove smrti povedena je istraga, koja treba da utvrdi okolnosti pod kojim se nesreća dogodila i odovornost spasilaca na ovom bazenu, ali i drugih odgovornih u JP "Veliki park", u čijem se sastavu nalazi Gradski bazen.

Igor Bogosavljević se lečio od epilepsije, a njegovi prijatelji kažu da epileptični napad nije imao odavno. Redovno je dolazio na bazen, kao i u nedelju 14. oktobra.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Tvrde da spasioci nisu bili na svom mestu

Direktor JP "Veliki park", ustanovi kojoj pripada Gradski bazen, Branko Bogićević posle osam dana od događaja na bazenu, rekao je da sve što se događalo tog dana snimile su kamere.

- Igor Bogosavljević je i tog dana došao na bazen, kao što je redovno dolazio i ranije, svakog dana. Pozdravio se sa prijateljima, seo na ivicu bazena, malo se kupao pored ivice bazena i radio vežbe koje radi uobičajeno, a zatim je seo na ivicu bazena, pa ponovo ušao u vodu i samo potonuo. Najverovatnije je doživeo epileptični napad. Kada su došli spasioci, izvukli su ga iz vode, urađena je reanimacija, uspostavljena je srčana radnja i disanje, a zatim hitnom pomoći odvežen u bolnicu - rekao je Bogićević.

Tog kobnog dana, prema rečima direktora, na bazenu su bila dva spasioca koji su radili u smeni, kao i dva spasioca, koji su radili sa svojom školicom plivanja. U tom momentu dva spasioca, koji su bili u smeni, Branko Anđić i Ivan Danilović, nisu bili na svojim radnim mestima.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Majka nastradalog je slepa i mnogo se namučila da ga odgaji

- Ta dva spasioca u smeni su bili na gradskom bazenu, ali nisu bili na svojim pozicijama. Jedan je bio u ambulanti, a drugi na doručku u zgradi objekta. Telo pod vodom je primetio kupač, odnosno jedan od spasioca, koji nisu bili u smeni i on je alarmirao ostale. Oni su odmah izvukli telo i izveli reanimaciju. Igor je izbacio razan sadržaj iz sebe i odveden je kolima hitne pomoći - rekao je Bogićević i dodao da je preduzeo određene aktivnosti radi utvrđivanja odgovornosti, ali da mere još nije doneo i da ta dva spasioca, koji su bili van radnog mesta još uvek rade.

Prijatelji pokojnog Igora kažu da je Igor bio najmanje četiri minuta pod vodom. U bolnici.

- Nema našeg Igija. Njegova majka, koja je slepa, radila je ceo život na centrali ovde u bolnici. Mnogo se namučila dok ga je odgajila. A on je bio čovek koga bi svako poželeo za prijatelja, uvek sa osmehom - kažu Igorove kolege.

Porodica očekuje da joj se sutradan dostavi nalaz obdukcije. U bolnici kažu da je Igor primljen u jako lošem stanju.

- Iz pluća mu je ispumpana velika količina vode, što govori da je pod vodom bio sigurno nekoliko minuta. Odmah je priključen na aparate i sve vreme je bio na aparatima, dok ga posle dva dana nisu prevezli na VMA u Beograd. Na žalost, tamo je preminuo u petak -  kažu u užičkoj bolnici.

Igor je sahranjem na Gradskom groblju Sarića Osoje, a javnost u gradu očekuje kakve će se mere preduzeti protiv spasilaca i ostalih odgovornih u JP "Veliki park".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading