Potresni detalji horora u Rumi: Kombi pokosio dve devojčice u vrtiću, jednoj smrskao lice!

Autor: Narcisa Božić

Hronika

12.10.2018

18:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve petogodišnje devojčice povređene su u Rumi u dvorištu vrtića kada ih je udarilo dostavno vozilo! Incident se dogodio u četvrtak oko 11 časova u dvorištu vrtića "Kockica" u Ulici Alekse Šantića, koje pripada Predškolskoj ustanovi "Poletarac"'.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Vozilo je naletelo na dve devojčice, od kojih je jedna teško povređena.

STRAŠNA NESREĆA U RUMI: Kombi pregazio dve petogodišnje devojčice!

Nije životno ugrožena

- Dve vaspitačice sa grupom od 25 dece su bile prisutne u dvorištu sa spravama za igranje. Jedna vaspitačica se u tom momentu udaljila sa grupicom dece, dok je druga rešavala neki konflikt između dvoje mališana kod tobogana. Naše dostavno kombi vozilo koje prevozi užinu za sve naše objekte u gradu tek što je krenulo kad su se između ekonomskog dela dvorišta i dela u kome se nalaze deca odjednom stvorile te dve devojčice. Vijajući se, bukvalno su natrčale na kombi koji ih je udarilo zadnjom desnom stranom - kaže Radoslav Mašić, v. d. direktora Predškolske ustanove "Poletarac" u Rumi.

Vaspitačice suspendovane

Direktor Radoslav Mašić kaže da su obe vaspitačice odmah suspendovane.

- Protiv njih je pokrenut disciplinski postupak. Za ponedeljak je zakazan sastanak upravnog odbora naše ustanove, a za utorak roditeljski sastanak - rekao je Mašić.

Jedna devojčica zadobila je tešku povredu glave i ramena i odmah je, po rečima direktora, prebačena vozilom službe Hitne pomoći Doma zdravlja u Rumi u Urgentni centar u Novi Sad. Smeštena je na odeljenju intenzivne nege i stanje joj je stabilno. Druga devojčica ima lakše povrede u vidu posekotina na nozi i zbrinuta je kod pedijatra.

- Petogodišnja devojčica M. P., koja je teško povređena u dvorištu vrtića, nalazi se van životne opasnosti - saopšteno je u Institutu za zaštitu dece i omladine Vojvodine, u kom je hospitalizovana.

- Zbog povreda kosti lica smeštena je na odeljenje intenzivne nege, na hirurgiju - rekla je portparolka instituta u Novom Sadu Andrea Đuretić.

Istraga u toku

Nesreća je prijavljena i policiji, koja je obavestila nadležno tužilastvo, a takođe i gradske vlasti, koje su preduzele sve potrebne korake. Kako je došlo do kontakta između dece i vozila, istraga će pokazati, rečeno je u policijskoj upravi Sremska Mitrovica, nadležnoj za ceo Srem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading