TORCIDE OSTAJU U PADINJAKU: Roditelji kukali u ambasadi!

Autor: Republika

Hronika

04.08.2018

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prekršajni sud u Beogradu osudio je 14 navijača "Hajduka" iz Splita na 15 dana zatvora. Oni su poslati jutros u zatvor u Padinskoj skeli.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Išarali Beograd

- Oni su kažnjeni sa 15 dana zatvora zbog demoliranja - rekao je za Alo! Milan Marinović, predsednik Prekršajnog suda.

On je naveo da osuđenima izrečena i mera zabrane ulaska u Srbiju od godinu dana i da će nakon izdržavanja zatvorske kazne biti proterani iz Srbije.

- Oni imaju pravo žalbe na ovu odluku - rekao je Marinović. Kako saznajemo, osuđena lica su, uglavnom, mlađa od 20 godina.

Ostalih 13 navijača nije pušteno na slobodu, već se i dalje nalaze u policijskom pritvoru, a nadležni tužilac treba da utvrdi da li su počinili krivično delo.

- Kažnjenih 14 navijača još mogu da podlegnu krivičnoj odgovornosti, ukoliko policija bude uložila žalbu na odluku prekršajnog sudije. Porodice hrvatskih navijača su uspaničene i zvale ambasadu Hrvatske u Beogradu da bi se raspitali o članovima svoje porodice i kako da im pomognu. Ambasada Hrvatske kontaktirala je naše pravosudne organe, međutim, nijedan od navijača nije tražio pomoć hrvatske ambasade - precizirao je izvor.

Sudija je sa sigurnošću identifikovao 14 navijača koji su ukrali robu sa pumpe u Vrčinu, kao i mladića koji je ispisao grafit: "Torcida Split".

- Utvrđeno je da je on ispisao sprejem grafit, ali je govorio istinu da nije napisao i slovo U, već da je to učinio stariji navijač, od 30 godina. Snimcima kamere utvđreno je da je zaista stariji navijač oteo ovom sprej, ispisao slovo "U", a zatim sprej bacio - rekao je izvor.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Uros

04.08.2018 13:36

Svu im tu stetu treba dobro naplatiti pa nek onda ih proterati. Neka vide roditelji sta su vaspitali. Jel se tako ponasaju u svojoj drzavi?

Grana

04.08.2018 14:19

Tamo im je i mesto. Dosli su u Srbiju i ponasali su se kao divljaci. Sta su trazili to su i dobili.

Vesna

04.08.2018 15:30

I sad ce opet Kolindica da se hvali kako je Hrvatska clanica EU i NATO i da oni pripadaju civilizovanom svetu. Zamislite to licemerje a njihovi debili se ovako civilizovano ponasaju u Srbiji. Sto zapadnije to bednije al bukvalno. Kad kazem da je severni deo europe divljina, mislim na prirodu ali kad kazem da je zapad divljina mislim na ponasanje njihovih naroda koji ne poznaju istroriju pa misle da je civilizacija krenula sa zapada a ne od najstarijih naroda Jevreja, Srba i Roma, verovali ili ne. Upravo zato nas kroz vekove progone i istrebljuju.

Stefan

04.08.2018 16:23

Bili su jaki kada su izigravalo vandale, sad neka plate.